Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Περί νέων ταυτοτήτων

Τα φωτογραφεία θα πρέπει να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση!

Υπάρχουν και οι κερδισμένοι της υπόθεσης (εκτός φυσικά από τις εταιρίες που πήραν τις αναθέσεις για τις νέες ταυτότητες) και δεν είναι άλλοι από τους φωτογράφους. Βροχή ξοδεύει τα 10ευρα ο Έλληνας (8-12) ευρώ η ταρίφα για μία τετράδα φωτογραφιών ταυτότητας!

Πάμε όμως στην ουσία.

Ο χαμένος και ο παραπλανημένος της ιστορίας των νέων ταυτοτήτων είναι ο Έλληνας που ευκολόπιστα πάει μια αριστερά, μια δεξιά, έρμαιο των διαθέσεων της κυβέρνησης και των "σωτήρων" που γνωρίζουν τα πάντα και θέλουν να μας σώσουν, φυσικά με το αζημίωτο που μπορεί να είναι πολιτικά οφέλη ή αναγνωρισιμότητα ή οτιδήποτε άλλο.

Και έτσι με την ανοχή και την παρότρυνση της κυβέρνησης, ο Έλληνας πιστεύει ότι οι νέες ταυτότητες θα έχουν τσιπάκι, 666, γεωεντοπισμό και όλα τα κακά του κόσμου μαζεμένα σε λίγα εκατοστά πλαστικού.

Και όλα αυτά βολεύουν την κυβέρνηση αφού αποκρύπτουν την πραγματικότητα που είναι η εξής: Πρόκειται για ένα φακέλωμα των πολιτών από μία ενιαία αρχή που κοινός της παρανομαστής, δηλαδή οι "φυσικοί αυτουργοί" είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Φυσικά η Ελλάδα και η κυβέρνηση της θα εφαρμόσουν ότι της προστάξουν. Δεν θέλουν να αντιληφθεί ο κόσμος τι πραγματικά παίζεται και για αυτό το λόγο επιτρέπουν και προωθούν την παραφιλολογία για το τι υποτίθεται θα έχουν οι νέες ταυτότητες. Και έτσι θα μπορούν να μας πουν ότι όσοι αντιδρούν είναι ψεκασμένοι και συνωμοσιολόγοι, όπως έγινε πρόσφατα και με τα εμβόλια.

Αυτό που διακυβεύεται είναι η κατάλυση της Δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας, εθνικής και προσωπικής. 

Η νέα ταυτότητα θα είναι ένα "αστυνομικό" έγγραφο που στόχος του θα είναι το φακέλωμα όλων μας. Στην αρχή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και μετέπειτα σε Παγκόσμιο. Ο όγκος των πληροφοριών που θα αποθηκευτεί σε αυτήν θα είναι τεράστιος και ανά πάσα στιγμή είτε στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό, οι αστυνομικές αρχές ή άλλες υπηρεσίες θα γνωρίζουν τα πάντα για εμάς. Το άγνωστο μέρος της ιστορίας είναι αν, πώς και πότε θα ανανεώνονται οι πληροφορίες και τα δεδομένα που θα μας ακολουθούν παντού ή καλύτερα θα προηγούνται των κινήσεων μας, είτε πρόκειται για κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό ή την πρόσβαση μας σε κάποια εκδήλωση-διοργάνωση. Με το που θα πατάμε το πόδι μας σε κάποια χώρα του εξωτερικού (αν δεν μας έχουν ήδη σταματήσει εδώ), οι διωκτικές αρχές θα γνωρίζουν τα πάντα για εμάς. Αν έχουμε εμβολιαστεί για τον κορονοϊό ή οποιαδήποτε άλλη "ασθένεια" σκαρφιστούν, αν ανήκουμε σε κάποια πολιτική οργάνωση-κόμμα, αν έχουμε καταδικαστεί στο παρελθόν, αν έχουμε παραβατική συμπεριφορά, οτιδήποτε!

Ο κόσμος μας σταθερά και σιγά σιγά, γίνεται ένας ολοκληρωτικός κόσμος ελέγχου, απαγόρευσης και τιμωρίας. Όποιος δεν είναι "αρεστός", όποιος δεν είναι υπάκουος, όποιος έχει διαφορετικές από το σύστημα ιδέες, θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες και την οργή του συστήματος. Όσο παραμυθιαζόμαστε από διάφορους "σωτήρες", όσο κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, όσο το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι τα διάφορα επιδόματα ελεημοσύνης και τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των έχων την εξουσία, όσο δεν αντιδρούμε, δεν οργανωνόμαστε, πρώτα μεταξύ οικογένειας και φίλων, μετά σε επίπεδο γειτονιάς και μετά σαν οργανωμένο κίνημα χωρίς όμως "οδηγούς", τόσο πιο εύκολο "θήραμα" θα είμαστε για την κυβέρνηση, το σύστημα, τις πολυεθνικές και τη νέα τάξη πραγμάτων που όχι απλά έρχεται, βρίσκεται ήδη εδώ.

Ο φόβος της νέας τάξης πραγμάτων είναι να μην αντιληφθούμε τα σχέδια της. Ας κάνουμε λοιπόν πράξη τον φόβο τους...

* Φωτογραφία από Boskampi από το Pixabay