Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας για τα λάθη στους πίνακες προσλήψεων αναπληρωτών καθηγητών

Για ακόμη μια φορά, πολυάριθμοι αναπληρωτές/-τριες βρίσκονται αντιμέτωποι/-ες με την ανασφάλεια της ανεργίας...

και τον αποκλεισμό τους από τους πίνακες προσλήψεων εξαιτίας λαθών στους προσωρινούς πίνακες προσλήψεων, από τους οποίους θα γίνουν οι φετινές προσλήψεις.

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση της Ο.Λ.Μ.Ε., λάθη λόγω ασάφειας του συστήματος, λάθη λόγω διαφορετικών καταχωρημένων στοιχείων στον ΟΠΣΥΔ και άλλων στοιχείων στους πίνακες ανατρέπουν τη σειρά στους πίνακες ή/και αποκλείουν συναδέλφους, χωρίς να δίνεται η λύση της αποκατάστασης των λαθών από τους υπεύθυνους. Το αποτέλεσμα είναι πολλοί ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί συνάδελφοί μας, οι οποίοι με τους πενιχρούς μισθούς τους τρέχουν κάθε χρονιά ανά την Ελλάδα και βρίσκονται απολυμένοι κάθε Ιούνιο, να κινδυνεύουν να μην εργαστούν στο δημόσιο σχολείο την επόμενη σχολική χρονιά.

Ζητούμε να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη, να γίνουν δεκτές οι διορθώσεις των υποψηφίων, ώστε κανείς να μην αποκλειστεί. Να επισπευστούν οι έλεγχοι των ενστάσεων από το Α.Σ.Ε.Π. για να γίνουν προσλήψεις από τους οριστικούς, αντί των προσωρινών πινάκων.

Ζητούμε για όλους τους αναπληρωτές και τις αναπληρώτριες πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Τέλος, να γίνουν οι αναγκαίοι μόνιμοι διορισμοί, ώστε να καλυφθούν άμεσα όλα τα πάγια πραγματικά κενά στα σχολεία.

Για το Δ.Σ.