Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Πλήρωσε με μετρητά σε μαγαζί που ζητούσε πληρωμή μόνο σε ψηφιακή μορφή. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Piers Richard Corbyn Άγγλος μετεωρολόγος πήγε σε ένα σούπερ μάρκετ να αγοράσει φράουλες και πλήρωσε με μετρητά (1 λίρα και 19 πένες). «Θα αγοράσω τις φράουλες και πληρώνω το ακριβές ποσό των χρημάτων» είπε ο Corbyn αφήνοντας στο ταμείο του μαγαζιού το ποσό σε κέρματα.

«Πληρώνω την νόμιμη αξία του προϊόντος σε ένα δυστοπικό μέρος» δήλωσε αποχωρώντας από το μαγαζί.

Οι κυβερνήσεις (με πρώτη την πατρίδα μας) θέλουν να εξαφανίσουν την χρήση μετρητών (με διάφορες δικαιολογίες) και να προωθήσουν την χρήση κάρτας με ότι αυτό συνεπάγεται. Περιορισμός, έλεγχος, χειραγώγηση, φτώχεια, θα είναι τα αποτελέσματα της χρήσης του πλαστικού χρήματος. Στην Ελλάδα ένα από τα επιχειρήματα της κυβέρνησης υπέρ της κάρτας ήταν π.χ. η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα για να πέσει η τιμή τους. Τελικά η τιμή των καυσίμων όχι απλά δεν μειώθηκε αλλά σήμερα αγγίζει τα 2,00 ευρώ και σε μερικές περιοχές τα ξεπερνάει.

Πλαστικές κάρτες, άυλες ψηφιακές κάρτες, νέες ταυτότητες, ψηφιακά πιστοποιητικά υγείας, "κλιματική κρίση", κ.α. είναι μερικά από τα "εργαλεία" των κυβερνήσεων ώστε να δημιουργήσουν ένα ολοένα και πιο ασφυκτικό ελεγχόμενο περιβάλλον για την ανθρώπινη ύπαρξη, με τελικό προορισμό την πλήρη υποδούλωση του στις ορέξεις των ισχυρών. Όλα τα παραπάνω έχουν μία κοινή συνισταμένη. Την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας.

* Ο Piers Richard Corbyn (77 ετών) Άγγλος μετεωρολόγος έχει  πτυχίο BSc στη φυσική από το Imperial College του Λονδίνου, μεταπτυχιακό MSc στην αστροφυσική από το Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ήταν μέλος του Εργατικού Κόμματος και αποχώρησε λόγω της αντίθεσής του στον πόλεμο στο Ιράκ. Διηύθυνε μια εταιρεία παρακολούθησης καιρού με την ονομασία WeatherAction τη δεκαετία του 1990. Είναι κατά του αφηγήματος της κλιματικής αλλαγής και των εμβολίων του κορονοϊού, ενώ έχει συλληφθεί αρκετές φορές από την βρετανική αστυνομία για τις ακτιβιστικές του ενέργειες.

* Φωτογραφία από το προφίλ του Corbyn στο twitter