Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Αλκίνοος Τασόπουλος: «Θα ήθελα ένα μεγάλο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο στην Κατερίνη»

Με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου 2023, ο κ. Αλκίνοος Τασόπουλος, Πρόεδρος του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΕΚΚΙΝΗΣΗ" του νυν Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου, παραχώρησε στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" συνέντευξη που έβγαλε σημαντικές ειδήσεις.

Ο κ. Τασόπουλος δεν έκρυψε το όραμα του για την δημιουργία ενός μεγάλου υπερσύγχρονου αθλητικού κέντρου στην Κατερίνη, ενώ εκδήλωσε την πρόθεση του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για την προεδρία του ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας, παραδέχτηκε προς τιμήν του ότι υπάρχουν προβλήματα στα αθλητικά κέντρα της πόλης μας και προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις.


ΑΛΗΘΕΙΑ: Μία υποθετική ερώτηση: Το βράδυ των εκλογών ο νυν Δήμαρχος κ. Κουκοδήμος βγαίνει νικητής και την επομένη σε καλεί στο γραφείο του και σου λέει: «Άλκη σε κάνω Αντιδήμαρχο αθλητισμού και σου διαθέτω αυτό το κονδύλι το οποίο μπορείς να το διαθέσεις είτε σε ένα μεγάλο έργο είτε σε πολλά μικρά.» Τι θα επέλεγες να κάνεις, το μεγάλο έργο ή τα πολλά μικρά;

Α.Τ.: H πρόταση του Δημάρχου αν γίνει όπως τα λέτε, θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπο μου αλλά παράλληλα και αναγνώριση των γνώσεων που απέκτησα στα 50 χρόνια ενασχόλησης με τον αθλητισμό ως αθλητής ως προπονητής και ως διοικητικός παράγοντας. Η πρόταση θα γίνει δεκτή και εφόσον το κονδύλι που θα μου διαθέσει θα είναι σεβαστό έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα έργο μεγάλο και όχι έργα μικρά και πρόχειρα και αναφέρω μεγάλο αφού πρώτα το θέσω σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς για ένα αποτέλεσμα αποδεκτό από όλους για το καλό του αθλητισμού. Η πρόταση μου θα είναι η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου Αθλητικού Κέντρου αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών της Κατερίνης.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Γνωρίζω ότι είσαι ενήμερος για την κατάσταση των αθλητικών υποδομών στον Δήμο Κατερίνης. Μας διαβάζεις και ξέρεις ότι έχουμε ασχοληθεί πολύ με τα προβλήματα που υπάρχουν στα αθλητικά κέντρα της πόλης μας. Ποια θα ήταν τα πρώτα πράγματα που θα πρότεινες στον Δήμαρχο να γίνουν τόσο στο Α΄ όσο και στο Β΄ ΔΑΚ;

Α.Τ.: Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είναι σε άσχημη κατάσταση, γίνονται κάποιες προσπάθειες βελτίωσης από το Δήμο και ιδιαίτερα από τον Δήμαρχο Κ. Κουκοδήμο, αλλά χρειάζεται ένα δυναμικό πρόγραμμα δημιουργίας αθλητικών χώρων που το αξίζει η αθλητικομάνα Κατερίνη. Συγκεκριμένα: Α΄ΔΑΚ, πλήρη ανακατασκευή (νέο ελαστικό τάπητα-ταρτάν), ανακατασκευή της μικρής κερκίδας για δημιουργία χώρων προπόνησης στους χειμερινούς μήνες, βελτίωση των αποδυτηρίων και των χώρων υγιεινής, προμήθεια σύγχρονων οργάνων κλασικού αθλητισμού σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές κ.α. Β΄ΔΑΚ (ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ). Εδώ τα προβλήματα είναι αρκετά, το Β΄ΔΑΚ δέχεται τεράστιο φόρτο διότι τα σωματεία έχουν αυξηθεί σημαντικά και ο αριθμός των αθλουμένων έχει πολλαπλασιασθεί. Επόμενο λοιπόν είναι η φθορά να είναι μεγάλη επομένως η συντήρηση πρέπει να γίνεται με μεγάλη επιμέλεια. Τα αποδυτήρια πρέπει να ανακαινισθούν όπως και οι χώροι υγιεινής. Μία πλήρη βελτίωση του προπονητηρίου της πάλης, βελτίωση του μικρού κλειστού γυμναστηρίου. Στο κεντρικό, απαραίτητα αντικατάσταση του δαπέδου, αντικατάσταση των μπασκετών με σύγχρονες κρεμαστές, νέες εστίες χάντμπολ με διεθνείς προδιαγραφές. Ανακατασκευή του σκοπευτηρίου με επέκταση θέσεων και στόχων για να υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης μεγάλης διοργάνωσης.
Όσον αφορά για την καθαριότητα θα προτείνω και θα επιμείνω στην πρόσληψη καθαριστριών με τη διαδικασία του ΑΣΕΠ σε μόνιμη βάση καθώς επίσης στην πρόσληψη επιστατών με την ίδια διαδικασία και για τα δύο αθλητικά κέντρα.
        
ΑΛΗΘΕΙΑ: Κλειστό γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού (Τ9). Δείχνει κάπως αποξενωμένο από την αθλητική ζωή της πόλης σε σχέση πάντα με τα άλλα δύο αθλητικά κέντρα. Τόσο σε πλουραλισμό αθλημάτων, όσο σε εκδηλώσεις και διοργανώσεις. Θα έδινε μία μεγάλη ανάσα στα ήδη επιβαρυμένα προγράμματα των αθλητικών συλλόγων αν χρησιμοποιούνταν περισσότερο. Π.χ. θα μπορούσαν κάποιοι σύλλογοι κυρίως από το υπερβολικά κορεσμένο Β΄ ΔΑΚ να μετακομίσουν εκεί. Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό το θέμα;

Α.Τ.: Είναι ένα νέο σχετικά κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού που μπορεί με κάποιες εσωτερικές αλλαγές και παρεμβάσεις να δοθεί σε χρήση και σε άλλα ομαδικά αθλήματα έτσι ώστε να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε το μεγάλο φόρτο του Β΄ΔΑΚ.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Είσαι άνθρωπος του αθλητισμού, με επαφές και γνωριμίες σχεδόν με όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας και με μία μεγάλη πείρα στην διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων. Θα καταφέρεις να αξιοποιήσεις όλη αυτή την εμπειρία ώστε η Κατερίνη να αρχίσει να φιλοξενεί ξανά μεγάλες διοργανώσεις; Διοργανώσεις που λείπουν αισθητά από την αθλητική-κοινωνική ζωή της πόλης μας.

Α.Τ.: Πιστεύω πως με δυναμικές παρεμβάσεις στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις σύντομα η αθλητικομάνα Κατερίνη θα φιλοξενήσει σπουδαίες διοργανώσεις στίβου, πάλης, γυμναστικής, σκοποβολής, τοξοβολίας, κολύμβησης, σε ατομικό επίπεδο αλλά και σε ομαδικό όπως σε χάντμπολ βόλευ, μπάσκετ, και ποδόσφαιρο.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Είσαι πρόεδρος σε έναν ιστορικό και μεγάλο σύλλογο, τον ΓΑΣ Αρχέλαο. Μια θέση που απαιτεί χρόνο και πολύ κόπο, αφού ηγείσαι οκτώ διαφορετικών αθλητικών τμημάτων. Αν εκλεγείς και σου ανατεθεί κάποια θέση ευθύνης στον Δήμο Κατερίνης, πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις και στις δύο ιδιότητες σου; Θα συνεχίσεις να ηγείσαι του ΓΑΣ Αρχέλαου;

Α.Τ.: Σωστά αναφέρεις, εδώ και τέσσερα χρόνια ηγούμαι του μεγαλύτερου και ιστορικότερου αθλητικού σωματείου της Κατερίνης και έναν από τους μεγαλύτερους στην πατρίδα μας. Όπως είναι γνωστό αντικατέστησα τον αείμνηστο επί σειρά ετών πρόεδρο Θεόδωρο Διαμαντόπουλο με την τεράστια προσφορά του στον Σύλλογο αλλά και γενικά στον αθλητισμό της Κατερίνης και όχι μόνο. Μια κληρονομιά βαριά και προσπαθώ να αντεπεξέλθω γιατί η αγάπη μου για τον αθλητισμό και για αυτόν το Σύλλογο είναι μεγάλη, διότι του χρωστώ την καριέρα και την πορεία μου στον αθλητισμό και
υπόσχομαι σε όλα τα μέλη και φίλους του ΓΑΣ Αρχέλαος, σε αθλητές και προπονητές, στους γονείς που τους ευχαριστώ όλους για την άψογη μας συνεργασία, ότι θα κάνω ότι το καλύτερο για την άριστη λειτουργία του Συλλόγου. Ναι, θα συνεχίσω, εφόσον φυσικά τα μέλη μας με εμπιστευτούν ξανά. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, μπορείς να πετύχεις. Ευχαριστώ αυτόν τον μεγάλο Σύλλογο για τις ευκαιρίες που μου έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια.