Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Κατανοώντας το βρέφος και το νήπιο» από την «ΑΤΡΑΚΤΟ»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Ν. Πιερίας «ΑΤΡΑΚΤΟΣ»...

αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας στην πρόληψη της ψυχικής υγείας και των εξαρτήσεων και την ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης και στήριξης των γονιών προκειμένου να ανταποκριθούν επαρκώς στον απαιτητικό ρόλο τους, πραγματοποιεί κάθε χρόνο προγράμματα που απευθύνονται στους γονείς και στην οικογένεια. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου θα υλοποιήσει και το εκπαιδευτικό σεμινάριο «Κατανοώντας το βρέφος και το νήπιο» για γονείς και κηδεμόνες με παιδιά στη βρεφική και νηπιακή ηλικία (0-3χρ). Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει 7 εβδομαδιαίες συναντήσεις στις οποίες προσεγγίζονται θέματα που αφορούν στο γονικό ρόλο, τις πρώιμες σχέσεις μητέρας-βρέφους, τα στάδια ανάπτυξης του βρέφους και του νηπίου και ζητήματα της κοινωνικής τους ανάπτυξης, τους τρόπους παρατήρησης των βρεφών και τα μέσα δραστηριοποίησης και δημιουργικότητας των νηπίων, το ρόλο του πατέρα, τις ειδικότερες δυσκολίες στις σχέσεις των γονέων με τα βρέφη και τα νήπια, καθώς και την είσοδο και ένταξη στο βρεφονηπιακό σταθμό.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, Μ. Αλεξάνδρου 34. Ο ανώτερος αριθμός των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική ομάδα είναι τα 12 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2023 στο τηλ. 2351078614, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9-2 π.μ. στη συντονίστρια του σεμιναρίου κ. Μασιάλα Ανδρεάνα, κλινική ψυχολόγο.

Η Πρόεδρος
Φιλίτσα Σίμου