Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον

Τι σήμαινε η φωταγώγηση της Βουλής των Ελλήνων με την σημαία του Ισραήλ;

Ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι υπέρ των βομβαρδισμών των παλαιστινίων από τους ισραηλινούς; Ότι επικροτεί την δολοφονία παιδιών, γυναικών, αμάχων; Ότι επικροτεί την στέρηση νερού, φαγητού, ρεύματος, κ.α. στους παλαιστίνιους;

Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Όταν υπάρχει ένας πόλεμος δεν παίρνεις το μέρος κανενός, κάτι που δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση έκανε και με την Ουκρανία. Παίρνεις το μέρος της ειρήνης και κάνεις τα πάντα (σύμφωνα με τις δυνατότητες σου) για να τερματίσεις τον πόλεμο.

Αποτρόπαιες και καταδικαστέες οι δολοφονίες των αμάχων από τους τρομοκράτες που εισέβαλαν στο Ισραήλ. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν τις επικροτεί. Όπως κανείς δεν πρέπει να επικροτεί και την γενοκτονία που υφίστανται οι παλαιστίνιοι τόσα χρόνια από το κράτος του Ισραήλ.

Ούτε λοιπόν με την Παλαιστίνη, ούτε με το Ισραήλ.

Αν όλα τα κράτη που είτε πήραν το μέρος του Ισραήλ, είτε της Παλαιστίνης, αντί να σπαταλούσαν την "φαιά ουσία" τους (αν υπάρχει...), στο να κάνουν πολεμοχαρείς δηλώσεις και να ρίχνουν λάδι στην φωτιά, επικέντρωναν τις προσπάθειες τους στην εξεύρεση λύσης στο παλαιστινιακό ζήτημα και στην επικράτηση της ειρήνης στην Μέση Ανατολή, ο κόσμος θα ήταν ομορφότερος.

Αλήθεια, η Βουλή των Ελλήνων φωταγωγήθηκε με την σημαία της Αρμενίας; Εκεί δεν είχαμε γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου από το Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων; Γιατί αυτή η επιλεκτική ευαισθησία;

* Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay