Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Καλή, ώριμη και έξυπνη ψήφος σε όλους σας.

Ολοκληρώθηκε τυπικά η προεκλογική περίοδος, με λίγες ώρες να έχουν απομείνει για να ανοίξουν τα εκλογικά κέντρα και να αποφασίσουν οι δημότες της Κατερίνης ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος της πόλης και οι δημοτικοί μας σύμβουλοι για τα επόμενα 5 χρόνια.

Από την πορεία μιας χώρας, μιας περιφέρειας μιας πόλης και μιας κοινότητας, φαίνεται αν οι κάτοικοι της είναι "σοφοί" ή όχι. Αν δηλαδή κάνουν την σωστή επιλογή αυτών που θα διαχειριστούν την τύχη του τόπου τους. Αν ναι, η χώρα θα προοδεύσει και οι πολίτες θα ευημερήσουν. Κοιτώντας το παρελθόν της πατρίδας μας και αρκετών πόλεων, μόνο "σοφούς" δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος τους πολίτες ψηφοφόρους. Μία Ελλάδα, που μέρα με τη μέρα καταρρέει σε όλους τους τομείς της, πόλεις με τεράστια προβλήματα, επιβεβαιώνουν δυστυχώς τα λεγόμενά μας.

Ας μείνουμε όμως στην Κατερίνη. Είτε ο νυν Δήμαρχος εκλεγεί ξανά, είτε θα έχουμε νέο Δήμαρχο, το σίγουρο είναι ότι η ζωή θα συνεχίσει την διαδρομή της από την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και μετά, εκτός αν ο Θεός έχει διαφορετικά σχέδια για εμάς. Ας ελπίσουμε ότι παρότι τα έχουμε κάνει χάλια και μαντάρα όλα αυτά τα χρόνια, ο Θεός θα είναι τόσο απασχολημένος με κάτι άλλο που δεν θα ασχοληθεί με μας ή το πιο πιθανό μας έχει σιχαθεί και δεν θέλει ούτε να ακούει για τους ανθρώπους, οπότε την βγάζουμε καθαρή για μερικά χρόνια ακόμα.

Έτσι λοιπόν από Δευτέρα, οι λακκούβες θα είναι στην θέση τους, ποδηλατόδρομοι δεν θα υπάρχουν, τα αθλητικά κέντρα θα έχουν τα ίδια προβλήματα που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, το ποτάμι (Πέλεκας) θα παραμένει αναξιοποίητο, οι λογαριασμοί με τα δημοτικά τέλη θα μας περιμένουν να τους πληρώσουμε και η λέξη "μεγάλο έργο" θα παραμένει άγνωστη για τους κατοίκους αυτής της πόλης που ονομάζεται Κατερίνη.

Κάποιοι όμως θα πανηγυρίσουν, κάποιοι όχι. Ελπίζουμε τα πανηγύρια των νικητών να μην είναι γιατί θα διατηρήσουν ή θα κατακτήσουν την εξουσία οι "δικοί" τους άνθρωποι, αλλά γιατί θα τους δοθεί η δυνατότητα να αγωνιστούν από θέσεις ευθύνης για το καλό της πόλης και των πολιτών που τους εμπιστεύτηκαν τα όνειρα τους για μία ομορφότερη Κατερίνη.

Καλή, ώριμη και έξυπνη ψήφος σε όλους σας.