Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

BLS ΚΑΙ PBLS δύο πιστοποιήσεις από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Στις 3 και στις 10 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας δύο σεμινάρια πάνω στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής.

Το ένα αφορούσε ενήλικα άτομα και το άλλο βρέφη και παιδιά. Δύο παρόμοιες πιστοποιήσεις που βασικό τους στόχο έχουν να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή η οποία βρίσκετε σε άμεση ανάγκη, αλλά και συνάμα τόσο διαφορετικές ως προς την προσέγγιση και την εκτέλεση των τεχνικών.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως τα παιδιά ΔΕΝ είναι η μικρογραφία των ενηλίκων, έχουν το δικό τους ψυχισμό καθώς, τη δική τους φυσιολογία και τις δικές τους αναπτυξιακές ιδιαιτερότητες. Κάθε δευτερόλεπτο είναι ανεκτίμητο και σε τέτοιες περιπτώσεις, η εκτέλεση ΚΑΡΠΑ μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων, σώζοντας τη ζωή ενός παιδιού. Τα στατιστικά δείχνουν πως στις περισσότερες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που αφορούν παιδιά, οι γονείς είναι συχνά οι πρώτοι που ανταποκρίνονται. Οι ενέργειες που θα γίνουν σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχουν ύψιστη σημασία γιατί όχι μόνο θα σωθεί η ζωή του παιδιού, αλλά θα εξασφαλιστεί και η ποιότητα της ζωής του.

Η ανθρώπινη αξία αποτελεί θεμελιώδη αρχή και η διάσωση μιας ζωής δεν έχει αντίκτυπο μόνο στο άτομο που διασώζεται αλλά στην οικογένεια του και τους αγαπημένους του. Μπορεί να αποτρέψει την απώλεια, τη θλίψη και να προσφέρει την ευκαιρία σε αυτό το άτομο να συνεχίσει το ταξίδι του, να κυνηγήσει τα όνειρά του και να συνεισφέρει θετικά στην κοινωνία.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας συγχαίρει όλους τους νέους ανανήπτες, και να γνωρίζουν πως: «Όποιος σώζει μια ζωή σώζει ολόκληρο τον κόσμο».(από την ταινία Schindler's List).