Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

ΑΠΣ Ζάκυνθος - ΓΑΣ Σβορώνου 2-2

Ψυχρολουσία σε νεκρό χρόνο για τον ΓΑΣ ο οποίος αποχαιρέτησε ωστόσο το 2023 με τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο όλα κυλούσαν εξαιρετικά για εκείνον μέχρι το 79’, ο ΓΑΣ Σβορώνου υπέστη ψυχρολουσία στο φινάλε του μένοντας στο 2-2 με τον ΑΠΣ Ζάκυνθος στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και χάνοντας τη νίκη στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ήταν ένα πολύ αμφίρροπο αλλά και επεισοδιακό παιχνίδι ιδίως στην τελική του ευθεία και ένα παιχνίδι το οποίο η ομάδα μας επιθυμούσε να το κερδίσει για να αποχαιρετήσει το ονειρικό για εκείνη 2023 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο ΓΑΣ έφτασε μία ανάσα από το να το κάνει πραγματικότητα και να πανηγυρίσει το τρίποντο, προηγήθηκε με 0-2 χάρη σε ισάριθμα τέρματα του Νίκου Κυπαρίσση και κρατούσε σφιχτά τη νίκη μέχρι το 79’, ωστόσο στο τέλος αυτή του «γλίστρησε» μέσα από τα χέρια...

Αρχικά οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2 στο 80’ και στις καθυστερήσεις του αγώνα προκλήθηκε γενικευμένη σύρραξη η οποία λειτούργησε αρνητικά μόνο για την ομάδα μας καθώς αποσυντονίστηκε πνευματικά και έχασε την απαιτούμενη ψυχραιμία για τα τελευταία λεπτά. Ο Μπατζώνης από πλευράς ΓΑΣ και ο Λιβέρης από πλευράς Ζακύνθου αποβλήθηκαν στο 90+3’ και στο έκτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου οι «κιτρινόμαυροι» δέχθηκαν την ψυχρολουσία βλέποντας την νησιώτικη ομάδα να ισοφαρίζει σε 2-2.

Στο πρώτος μέρος ο ΓΑΣ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή της μπάλας και ήταν περισσότερο απειλητικός προς τα αντίπαλα καρέ χάνοντας στο 5ο λεπτό σπουδαία διπλή ευκαιρία για να προηγηθεί με δράστες τους Λάμπογλου και Κυπαρίσση.

Στο 33' ο ΓΑΣ κατάφερε να ανοίξει πρώτος το σκορ για μία ακόμη φορά τη φετινή σεζόν. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Ηλία Μπατζώνη, ο «καυτός» Νίκος Κυπαρίσσης εκτέλεσε με κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 και πανηγυρίζοντας το 12ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Ζακύνθου ήταν εκείνη που είχε την υπεροχή στο πρώτο κομμάτι του, ανέβασε την απόδοσή της και δημιούργησε ορισμένες καλές ευκαιρίες για γκολ αλλά τόσο η έλλειψη αποτελεσματικότητας όσο και ο άψογος σε ένα ακόμη ματς Αλέξανδρος Κούζας, τους κράτησαν στο μηδέν.

Στο 63’ οι «κιτρινόμαυροι» διπλασίασαν τα τέρματά τους παίρνοντας ένα ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης και πάλι με δράστη τον Νίκο Κυπαρίσση. Ο 31χρονος σέντερ φορ είδε τον Ραγιά εκτός θέσης και με υποδειγματικό τελείωμα σημάδεψε τα δίχτυα της εστίας του διαμορφώνοντας το 0-2!

Στο 73’ ο ΓΑΣ θα μπορούσε να κλειδώσει οριστικά την υπόθεση νίκη αλλά το σουτ του Κωστή Δεμηρτζόγλου σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Ράγια.

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε αφού οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος στο 80’, με τον Κούζα να μην έχει απάντηση αυτή τη φορά στο κοντινό σουτ του Ντούκα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Στην τελική ευθεία της αναμέτρησης ο ΓΑΣ έδειξε αδυναμία στο να διαχειριστεί το προβάδισμα και επηρεάστηκε στον υπέρτατο βαθμό από την σύρραξη που προκλήθηκε ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Οι παίκτες του Νίκου Θεοδοσιάδη είχαν θολωμένο μυαλό ύστερα από την μεγάλη ένταση και στο 90+6’ το πλήρωσαν δεχόμενοι την ισοφάριση καθώς ο Νικολακόπουλος νίκησε αυτή τη φορά τον Κούζα με σουτ διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Αυτή η ισοπαλία μπορεί να αποτελεί ένα αρνητικό αποτέλεσμα για την ομάδα μας με βάση την εξέλιξη του αγώνα, παρόλα αυτά την διατήρησε στην κορυφή του ομίλου. Ο ΓΑΣ Σβορώνου αποχαιρετάει λοιπόν το 2023 από το «ρετιρέ» και όντας στο +2 από τον δεύτερο Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και κερδίζει τον ανεπίσημο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τσαμούρης με α’ βοηθό τον κ. Νικολόπουλο και β’ βοηθό τον κ. Μπουρίκα (ΕΠΣ Μεσσηνίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΠΣ Ζάκυνθος (Στάθης Καραμαλίκης): Ραγιάς, Λιβέρης, Μούστα (46’ Τσίγκληρας), Σούρμπης (82’ Ελέζι), Γουσέτης, Τσουκαλάς (46’ Μεντής), Τσιμέλι, Καρδάρης (46’ Ντούκας), Νικολακόπουλος, Αγκαράϊ, Κακολύρης (78’ Στύλλα Τελλέν).

ΓΑΣ Σβορώνου (Νίκος Θεοδοσιάδης) : Κούζας, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος (68’ Δημηνάς), Καραγκούνης, Βούλγαρης, Μυστρίδης, Κοντοθανάσης (90′ Οικονομικός), Δεμηρτζόγλου, Λάμπογλου (76’ Λάμπογλου), Μπατζώνης, Κυπαρίσσης.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου