Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

ΓΑΣ Σβορώνου - Πιερικός 2-1

Με αδιανόητο buzzer beater του Κυπαρίσση, ο ΓΑΣ έριξε στο «καναβάτσο» τον Πιερικό κλείνοντας θέση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Σε μία συγκλονιστική ρεβάνς η οποία ακροβατούσε σε τεντωμένο σκοινί, ο ΓΑΣ Σβορώνου με ένα ασύλληπτο buzzer beater του Νίκου Κυπαρίσση στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης, έκαμψε την αντίσταση του Πιερικού με 2-1 (1-1 κανονική διάρκεια) στο «Λάζαρος Ξανθόπουλος» και τσέκαρε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας.

Πραγματοποιήθηκε μία μαραθώνια μάχη η οποία διήρκησε περισσότερο από δύο ώρες παιχνιδιού ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που έδωσαν και την ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πάρουν την πρόκριση, με τα επίπεδα πάθους, έντασης, ενέργειας και «σασπένς» να βρίσκονται όλα στον υπερθετικό βαθμό.

Ο ΓΑΣ προηγήθηκε στον αγώνα με το τέρμα του Κωστή Δεμηρτζόγλου στο 8’, ο Πιερικός απάντησε στο δεύτερο μέρος με γκολ ισοφάρισης του Κουλάλη στο 63’ και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση εκεί όπου η ομάδα μας εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα και κατάφερε να γλιτώσει την διαδικασία των πέναλτι στο 120+4’ με το νικητήριο τέρμα του πρώτου σκόρερ μας να βάζει οριστικό τέλος στο ψυχόδραμα!

Ο Δημήτρης Παυλίδης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο και κατάφερε να το συνδυάσει με μία μεγαλειώδη πρόκριση, ενώ από την άλλη ο Νίκος Θεοδοσιάδης επέστρεψε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Σβορώνο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΓΑΣ κατάφερε από πολύ νωρίς να μπει σε θέση οδηγού όταν στο 8’ και μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακα του Πιερικού, ο Δεμηρτζόγλου «μύρισε» αίμα στη φάση και έκλεψε τη μπάλα σκοράροντας στη συνέχεια με κοντινή προβολή για το 1-0!
Η ομάδα μας ήταν εκείνη που είχε την υπεροχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού σε αυτό το 45λεπτο με πολύ υψηλά ποσοστά κατοχής μπάλας, ωστόσο πέρα από το γκολ δε βρήκε κάποια επιπλέον αξιόλογη στιγμή για να απειλήσει τον Τσακνάκη.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και πήραν εκείνοι την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε έναν ΓΑΣ που οπισθοχώρησε αρκετά. Ο Πιερικός επωφελήθηκε από το μομέντουμ του αγώνα και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 63’ με τον Κουλάλη να σκοράρει με κοντινή προβολή με το δεξί μετά από ασταθή επέμβαση του Ζωγράφου.

Οι «κιτρινόμαυροι» λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν μία ανάσα από το 2-1, όταν στο 66’ χτύπησαν στην κόντρα επίθεση βγαίνοντας δύο εναντίον ενός, με τον Κυρτέγο να επιλέγει να μην παίξει στον Κυπαρίσση και να τελειώνει μόνος του τη φάση με γλυκό πλασέ το οποίο πέρασε ξυστά από το κάθετο δοκάρι.

Στο 72’ η πλάστιγγα έγειρε υπέρ του ΓΑΣ αφού ο Πιερικός έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα, με τον Μυρωτή να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή.

Στο 90+4’ ο Καραγκούνης έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, αλλά η κεφαλιά του Κωτσιόπουλου πέρασε πάνω από τα γκολπόστ.

Στο ξεκίνημα της παράτασης η ομάδα μας έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες, όταν στο 93’ αρχικά ο Κωτσιόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσακνάκη με κοντινή κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Κοντοθανάση, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι από κόρνερ του 24χρονου μέσου, ο Κυρτέγος για ελάχιστα εκατοστά δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας και να την σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 105’ ο Πιερικός ήταν εκείνος που έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά ο Ζωγράφος με την επέμβαση του αγώνα έβαλε στοπ στο σουτ του Ματζαλλάκου που βγήκε απέναντί του στο τετ-α-τετ.

Στο 107’ ο ΓΑΣ φλέρταρε εκ νέου με το 2-1, αλλά ο Ξυδούς έκανε κακό τελείωμα με το αριστερό εντός περιοχής σε μία φάση με πολύ καλές προϋποθέσεις για γκολ.

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 120+4’ με τον Νίκο Κυπαρίσση να εκμεταλλεύεται την αδυναμία απομάκρυνσης της μπάλας από την περιοχή του Πιερικού και με δυνατό αριστερό σουτ να τινάζει τα δίχτυα πετυχαίνοντας το 2-1 μέσα σε ντελίριο στο Σβορώνο!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μέγας με α’ βοηθό την κα. Β. Τσικλητάρη και β’ βοηθό τον κ. Χατζηγιάννη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΣ Σβορώνου (Δημήτρης Παυλίδης) : Ζωγράφος, Κωτσιόπουλος, Φυτόπουλος, Καραγκούνης, Βούλγαρης (81’ Πάνος), Μυστρίδης (81’ Δημηνάς – 90’ Ξυδούς), Κοντοθανάσης, Δεμηρτζόγλου (77’ Δρόσος), Λάμπογλου (63’ Κυρτέγος), Χαρτσιάς (63’ Χατζής), Κυπαρίσσης.

Πιερικός (Νίκος Θεοδοσιάδης): Τσακνάκης, Δεληγιάννης, Μακρίδης, Μαυρίδης (83’ Κωνσταντινίδης), Χατζηκωνσταντίνου, Μυρωτής, Μπαλτάς (109’ Κατσαβάκης), Φράγκος (83’ Ματζαλλάκου), Κουλάλης, Χατζηπουργάνης (109’ Κατσιαμήτας), Στραβογιάννης (101’ Καλαϊτζής).

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί θερμά τους φίλους της ομάδας που κατέκλυσαν το γήπεδό μας και ενίσχυσαν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας.

Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου