Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Το Κόσοβο ένα βήμα πριν την είσοδο του σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ

Με τις "ευλογίες" της Ελλάδας.

Μετά την θετική γνωμοδότηση της κ. Μπακογιάννη, αλλά και τα θετικά σχόλια του Αλέξη Τσίπρα στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης ανοίγει ο δρόμος για θετική ψήφο γνωμοδότησης στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο στις 15 Απριλίου. Μετά την αναμενόμενη επιτυχή ψηφοφορία εκεί, η γνωμοδότηση θα σταλεί στην Επιτροπή Υπουργών που πρέπει να ψηφίσουν για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

Επίσης αναμένεται το Κόσοβο να λάβει την ιδιότητα του συνδεδεμένου κράτους μέλους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας) μέχρι την πλήρη ένταξη, που θα επισημοποιηθεί με ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ στην εαρινή σύνοδο στις 27 Μάη στη Σόφια.

Να θυμίσουμε ότι το Κόσοβο είναι ένα ψευδοκράτος που δημιούργησε η Ε.Ε. και η ΗΠΑ μέσα από τις φλόγες του πολέμου στηρίζοντας τους τρομοκράτες Αλβανούς του ΟΥΤΣΕΚΑ (UCK) του επονομαζόμενου "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου". 

Η Ελλάδα βγάζει μόνη της τα μάτια της (όπως συνήθως συμβαίνει στην εξωτερική πολιτική μας τα τελευταία χρόνια), αφού με την στάση της ως "χορηγός" του Κοσόβου σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, εκτός από την "προδοσία" απέναντι σε μία φίλη και ορθόδοξη χώρα όπως είναι η Σερβία (μετά την στάση μας κατά της Ρωσίας, και την αδιαφορία μας για όσα συμβαίνουν στην Αρμενία), με την στάση μας νομιμοποιούμε την θεσμική ύπαρξη ενός ψευδοκράτους που δημιουργήθηκε με την βία, ξεχνώντας ή και αδιαφορώντας ότι στην Κύπρο υφίσταται ένα παρόμοιο ψευδοκράτος μετά την εισβολή της Τουρκίας, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ένα κακό προηγούμενο με δυσάρεστες συνέπειες για τον ελληνισμό. Επίσης η Ελλάδα ξεχνά και παραβλέπει τα εγκλήματα πολέμου του Κόσοβου κατά των Σέρβων και κατά της Ορθοδοξίας από τον "στρατό" του Κοσόβου.

Σκόπια, Ρωσία, Κόσοβο, Αρμενία, Τουρκία. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα με την στάση της ευνοεί όλους εκείνους που είναι εχθροί της και δημιουργεί μία "συμμαχία κακών" εναντίον των συμφερόντων μας.


*Φώτο εξωφύλλου: Πυρπολημένη Σέρβικη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Κόσοβο (Νίκος Χαλεπλής, Συγγραφέας-Στρατιωτικός)