Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Υπάρχει ελπίδα...

Μόνο το 17% των Ελλήνων (1 στους 6) θεωρεί προτεραιότητα τη συνέχιση της παροχής βοήθειας από την Ε.Ε. προς την Ουκρανία.

Εννοείται ότι αν η ερώτηση αφορούσε αποκλειστικά την βοήθεια της Ελλάδας στην Ουκρανία, το ποσοστό θα ήταν πολύ μικρότερο και κάτω από 10%...

Στην δημοσκόπηση της IPSOS/Euronews, συμμετείχαν 26.000 ερωτηθέντες από 18 χώρες της Ε.Ε. και μόνο το 36% των Ευρωπαίων επιθυμεί η βοήθεια προς την Ουκρανία να αποτελέσει προτεραιότητα του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Από τις 18 χώρες της Ευρώπης, οι σκανδιναβικές κυρίως και οι κεντροευρωπαϊκές χώρες είναι αυτές που επιθυμούν να συνεχιστεί η βοήθεια στην Ουκρανία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση της λίστας με θετικές γνώμες μόνο στο 17% και τελευταία η Ουγγαρία με 12% θετικές γνώμες.

Το συμπέρασμα που προκύπτει για την χώρα μας είναι ότι η φιλοουκρανική (και υπέρ ΝΑΤΟ και ΗΠΑ) στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, και ιδιαίτερα αυτό το πρωτοφανές μένος κατά της Ρωσίας, έρχονται σε αντίθεση με τα πιστεύω του ελληνικού λαού που έχει ισχυρούς ιστορικούς, πολιτισμικούς και θρησκευτικούς δεσμούς με τον ρωσικό λαό, και καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν στην κυβέρνηση τόσο πιο γρήγορα θα βρεθούμε στην σωστή πλευρά της ιστορίας και όχι φυσικά αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κοινωνία επιθυμεί ειρήνη και όχι πόλεμο...

Πηγή και ολόκληρη η δημοσκόπηση εδώ: gr.euronews.com

* Image by Prawny from Pixabay