Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

Ήττα του Αρχέλαου στην Κατερίνη, με πολλά παράπονα για την διαιτησία!

Ήττα στην Κατερίνη για τον Αρχέλαο «SAVVIDIS TEAM» από τον Φοίβο Συκεών με σκορ 28-32 για το πρωτάθλημα χάντμπολ της Α2 Ανδρών, με πολλά παράπονα των γηπεδούχων για την διαιτησία!

Ήταν που ήταν δύσκολα τα πράγματα για τον Αρχέλαο απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, τον πρωτοπόρο Φοίβο, τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα από τις αποφάσεις των δύο διαιτητών (Γκόγκας-Σαχίνογλου) του συνδέσμου Θεσσαλονίκης, που κατάφεραν με τα σφυρίγματα τους να εκνευρίσουν ολόκληρο το γήπεδο! Μάλιστα στο τέλος του αγώνα χρειάστηκε η παρουσία της... αστυνομίας (πρώτη φορά στην Κατερίνη), ώστε να μην δημιουργηθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Πολλά τα παράπονα του Αρχέλαου και των φιλάθλων στο διαιτητικό δίδυμο από την Θεσσαλονίκη, που με την απόδοση του δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τον ορισμό τους για ένα τόσο σημαντικό αγώνα ανάμεσα σε δύο ομάδες που παλεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό για την νίκη.

Αφού αγανάκτησαν ακόμα και οικογένειες στις κερκίδες με αυτά που έβλεπαν (το βίντεο του αγώνα θα ανέβει αργότερα στην "ΑΛΗΘΕΙΑ"), και ανθρώπους που στην Κατερίνη γνωρίζουν αρκετά καλά το χάντμπολ! Είναι κρίμα που η ηρωική προσπάθεια των παικτών του Αρχέλαου να χτυπήσουν στα ίσια το παιχνίδι απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο όπως ομολογουμένως είναι ο Φοίβος, βρήκε απέναντι της τα λάθος σφυρίγματα των διαιτητών.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, ο Αρχέλαος δεν το παράτησε ποτέ, παρά το συνεχές προβάδισμα των φιλοξενουμένων που κέρδισαν δίκαια, έχουν καλύτερη ομάδα και δίκαια βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Αλλά, υπάρχει ένα αλλά, που μεταφράζεται σε πίκρα για τον Αρχέλαο, πως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τον αγώνα του Σαββάτου.

Όποτε ο Αρχέλαος πλησίαζε στο σκορ και μείωνε την διαφορά των 4-5 γκολ, συναντούσε τα ακατανόητα σφυρίγματα των διαιτητών που εκτός από την διατήρηση της διαφοράς, επέφεραν και τεράστιο εκνευρισμό στους παίκτες του. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε τον σοβαρό τραυματισμό (ακόμα δεν ξέρουμε την έκταση του), του Σαϊδέ, νωρίς στο ξεκίνημα του αγώνα, τον τραυματισμό του Βουτσά, το ότι αγωνιζόταν ο Αρχέλαος με τον βασικό του τερματοφύλακα (Μάνης) να είναι τραυματίας, το έργο των παικτών του ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

Κορυφαίοι του αγώνα ο Μαυρόπουλος με 8 γκολ και ο Ράντος με 6 για τον Αρχέλαο και οι Κουβράκης, Μαντάς με 7 γκολ και ο Παντικίδης με 6 για τον Φοίβο.

* Πρώτη συμμετοχή και για το νέο απόκτημα του Αρχέλαου, τον Φίλιππο Φιλίππου (από την Προσοτσάνη Δράμας) που έκανε ένα πολύ καλό ντεμπούτο σκοράροντας 3 γκολ και έχοντας συνολικά πολύ καλή απόδοση. Μέσα στην εβδομάδα ο Αρχέλαος θα ανακοινώσει άλλες δυο μεταγραφές που αναμένονται να τον βοηθήσουν σημαντικά!


* Μέχρι την στιγμή που γράφονταν το ρεπορτάζ του αγώνα, δεν γνωρίζουμε αν ο ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ "SAVVIDIS TEAM" προβεί σε κάποια ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την διαιτησία του αγώνα.

* Αργότερα θα ανέβει στο κανάλι της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στο YouTube: (https://www.youtube.com/@PierikiAlithia)


Η εικόνα του αγώνα:

Διαιτητές: Γκόγκας Σ, Σαχίνογλου Α. (Θεσσαλονίκης)

Πεντάλεπτα: 2-3, 4-7, 7-9, 9-10, 11-12, 12-14 (ημίχρονο), 16-17, 19-21, 20-25, 24-28, 27-31, 28-32 (τελικό σκορ).

Δίλεπτες αποβολές: ΑΡΧΕΛΑΟΣ 5, ΦΟΙΒΟΣ 2.
Κίτρινες/κόκκινες κάρτες: 0/0.
Πέναλτι: ΑΡΧΕΛΑΟΣ 2/2, ΦΟΙΒΟΣ 3/2.

ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «SAVVIDIS TEAM» (Χοτοκουρίδου-Ξώνης): Σαββίδης, Σιώκας 4, Βουτσάς 3, Ράντος 6, Θυμιόπουλος 1, Παπανάκος Κ. 3, Κωνσταντάκης, Φιλίππου 3, Παπανάκος Χ, Κανταρτζής, Χατζηιωαννίδης, Σαϊδές, Κοσμίδης, Μάνης, Ξεφτέρης, Μαυρόπουλος 8.

ΠΑΣ ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ (Κανσίζογλου): Δέλιας, Κουβράκης 7, Αλατσατιανός, Κουλάκης, Καρανάτσιος, Σιούλης 1, Φώτογλου 3, Παντικίδης 6, Μαντάς 7, Λυκοστράρης 2, Πατσιάς 2, Δεληζάνος 2, Στανκίδης, Μαρκατιάτος 1, Γκαράς 1, Βραχιολίδης.


Τα αποτελέσματα (15η αγωνιστική):

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠ. - ΦΕΡΩΝΑΣ 25-20
ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 28-32
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Χ.Α.Ν.Θ 0-10 Α/Α
ΦΑΙΑΚΑΣ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 10-0 Α/Α
ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ - ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞ/ΛΗΣ 33-26


Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:

1 ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 30
2 ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 24
3 Χ.Α.Ν.Θ 24
4 ΦΕΡΩΝΑΣ 18
5 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠ. 17
6 ΦΑΙΑΚΑΣ V-HOTELS 14
7 ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 10
8 ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞ/ΛΗΣ 8
9 ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ 3
10 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ -2

Η επόμενη αγωνιστική (16η):

ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΦΕΡΩΝΑΣ - ΦΑΙΑΚΑΣ
ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Χ.Α.Ν.Θ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠ.
ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞ/ΛΗΣ - ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ