Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε Πόλεμο!

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου οι λαοί της Ευρώπης αντίκρισαν τις συνέπειες των επιλογών τους στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024.

Το Ευρωκοινοβούλιο με συντριπτική πλειοψηφία, 425 υπέρ, 131 κατά και 63 αποχές, εψήφισε υπέρ της συνέχισης και εντατικοποίησης του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ψήφισμα που επεξεργάστηκε το πολεμοχαρές ιερατείο της Κομισιόν και έφερε στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητάει από τις Χώρες της Ε.Ε. την άρση των περιορισμών των δυτικών όπλων ώστε να μπορέσει η Ουκρανία να βομβαρδίσει ακόμα και την Μόσχα, προτάσσοντας το δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα. Προβλέπει τη συνέχιση της παροχής οικονομικής βοήθειας και όπλων, προτρέποντας τις ευρωπαϊκές Χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ για ετήσια στρατιωτική στήριξη προς την Ουκρανία τουλάχιστον με το 0,25% του ΑΕΠ τους! Έδειξαν ξεκάθαρα ότι το αφεντικό είναι το ΝΑΤΟ και ότι το ΝΑΤΟ πολεμάει με τη Ρωσία.

Ούτε κουβέντα για ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για τερματισμό του πολέμου! Αντίθετα, άναψαν το πράσινο φως για επιθέσεις με δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς βαθειά μέσα στη Ρωσία, ζητάνε να εντατικοποιηθεί και να διευρυνθεί ο πόλεμος αγνοώντας, επιδεικτικά, τον κίνδυνο για κλιμάκωση και μετεξέλιξή του σε παγκόσμιο. Zητάνε να επεκταθούν οι κυρώσεις αδιαφορώντας για τις συνέπειες, την ενεργειακή φτώχεια, την εκτίναξη των τιμών των αγαθών, τα λουκέτα, την ανεργία, τις περικοπές των συντάξεων, τη φτώχεια και το θάνατο! Οι συνέπειες απασχολούν μόνον τους λαούς και όχι τους ταγούς του Ευρωκοινοβουλίου που υπηρετούν ξεδιάντροπα τα συμφέροντα του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος του ΝΑΤΟ και της διεθνούς ελίτ, που προωθεί τον πόλεμο ως χρηματιστική επένδυση. Άκρως επικίνδυνοι για την παγκόσμια ειρήνη, υποταγμένοι στην επεκτατική πολεμική μανία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, πυροβολούν με την ψήφο τους τα πόδια της Ευρώπης εκθέτοντάς την σε κίνδυνο πυρηνικού ολοκαυτώματος.

Οι μοιραίοι που ψήφισαν και δεν αντέδρασαν είχαν μπροστά τους το εξής δίλημμα: Να πουν ΌΧΙ στον κίνδυνο μετεξέλιξης του πολέμου στην Ουκρανία σε παγκόσμιο πόλεμο με την Ευρώπη στο μάτι του κυκλώνα, ή, ΝΑΙ στα συμφέροντα της παγκόσμιας ελίτ. 425 άθλιοι επέλεξαν το ΝΑΙ! Όσο δε για τους Ευρωβουλευτές των ελληνικών κομμάτων είδαμε, φυσικά, τα αναμενόμενα:

ΝΑΙ ψήφισε η ΝΔ πλην του Β. Μεϊμαράκη που επέλεξε την αποχή.
ΝΑΙ ψήφισε το ΠΑΣΟΚ πλην του Ν. Παπανδρέου που επέλεξε την αποχή.

ΟΧΙ ψήφισαν το ΚΚΕ και η Πλεύση Ελευθερίας.
ΟΧΙ ψήφισε ο Κ. Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ οι υπόλοιποι τρεις επέλεξαν την αποχή.

Και, τα τρία “πατριωτικά” κόμματα; Aυτά που κόπτονται για τον λαό, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Φωνή Λογικής, στα δύσκολα δεν πήραν θέση, την “έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια”. Κρύφτηκαν δια της αποχής!

Ο πόλεμος είναι για τους λαούς όλα τα δεινά, αθροιστικά. Γι’ αυτό, τα καθήκοντα και οι ευθύνες ενός εκλεγμένου από το λαό βουλευτή απέναντι σε έναν πόλεμο που δεν αφορά στη χώρα του, αλλά αντίθετα, η ύπαρξη και η κλιμάκωσή του είναι ολέθρια για το λαό του, μεγαλώνουν. Η θέση του απέναντι σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα αποτελεί κριτήριο για τις γενικότερες προθέσεις του απέναντι στον ελληνικό λαό που τον εξέλεξε, και μάλιστα έναν λαό που παλεύει για τις στοιχειώδεις συνθήκες επιβίωσης. Η αηδιαστικά συμμορφωτική συμπεριφορά μπροστά στην εξουσία εκείνων που ψήφισαν ΝΑΙ, ή, το κιότεμα εκείνων που κρύφτηκαν με την κουκούλα της αποχής αποφεύγοντας να πάρουν μια γενναία απόφαση, είναι απόδειξη αναξιότητας. Είναι ανάξιοι και ανυπόληπτοι.

Το ΕΠΑΜ απευθύνεται ακόμα μια φορά στον ελληνικό λαό, υπενθυμίζοντας ότι η ανυπόληπτη μπριγκάντα του Ευρωκοινοβουλίου είναι το αποτέλεσμα του 60% αποχής, της χαλαρής ψήφου και της ελαστικής συνείδησης όσων δεν υποπτεύονται τα δεινά που έρχονται για εμάς και τα παιδιά μας.

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2024
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ