Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

"Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου"



Ο εορτασμός της εθνικής μας επετείου της 25ης Μαρτίου αποτελεί ημέρα μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους ήρωές μας που με πραγματική αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για να έρθει η πολυπόθητη ημέρα που οι Έλληνες θα είναι ελεύθεροι από τα δεσμά της σκλαβιάς.
Ταυτοχρόνως με την Εθνεγερσία του 1821, η 25η Μαρτίου αποτελεί και γιορτή της απανταχού χριστιανοσύνης. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εκπέμπει διδάγματα πίστης, εθνικής αυτοπεποίθησης και αξιοπρέπειας.

Για ακόμη μια χρονιά το διπλό μήνυμα της εθνικής μας επετείου είναι επίκαιρο και έρχεται να μας δώσει θάρρος, δύναμη και πίστη, ότι με συλλογική προσπάθεια, εθνική ομόνοια και ομοψυχία, εμείς οι Έλληνες μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση που εμφανίζεται μπροστά μας. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ιστορικές αναφορές σε γεγονότα που αναπτερώνουν το ηθικό μας και μας θυμίζουν πως πάντα στο τέλος καταφέρνουμε με αποφασιστικότητα να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκύπτουν.
Έχοντας στο μυαλό μας τα ηχηρά μηνύματα της 25ης Μαρτίου οφείλουμε να προτάσσουμε το καλό της πατρίδας μας και όλων των Ελλήνων και όχι τα δικά μας προσωπικά οφέλη. Ας δούμε την κρίση που περνάει η χώρα μας και οι πολίτες της ως μία ευκαιρία ανασυγκρότησης, οικονομικής ανάταξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Έχουμε χρέος να παλέψουμε για μία καλύτερη Ελλάδα, μία Ελλάδα άξια του βαρυσήμαντου ιστορικού παρελθόντος της. Είναι καθήκον μας μια τέτοια χώρα να παραδώσουμε στις νεότερες γενιές για να ατενίζουν τα παιδιά μας με αισιοδοξία το μέλλον τους.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου