Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών για την κατάληψη στη Νομική Αθηνών και στο κτίριο της κεντρικής διοίκησης του Α.Π.Θ



Φίλοι και φίλες

Το κείμενο, που ακολουθεί είναι η πρόταση ψηφίσματος, που κατέθεσε η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την Τρίτη 24/3/2015.
Το κείμενο αυτό ΔΕΝ υπερψηφίστηκε από το Δ.Σ. 
Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο διάστημα υπερψηφίστηκαν από το Δ.Σ. ψηφίσματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Mercedes Benz, τους απεργούς της Coca Cola και ψήφισμα για την πρόταση νόμου του Κ.Κ.Ε.

Έτσι … για να φαίνεται ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Πρόταση ψηφίσματος της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών για την κατάληψη στη Νομική Αθηνών και στο κτίριο της κεντρικής διοίκησης του Α.Π.Θ:

"Η ΕΛΜΕ Πιερίας καταδικάζει την πρόσφατη κατάληψη στο κτίριο της Νομικής σχολής Αθηνών από ομάδα αντιεξουσιαστών, που είχε ως αποτέλεσμα βανδαλισμούς, καταστροφή δημόσιας περιουσίας, αλλά και πλιάτσικο στον εξοπλισμό της σχολής.
Επίσης καταδικάζουμε τα πρόσφατα επεισόδια στο κτίριο της κεντρικής διοίκησης του Α.Π.Θ., που συνοδεύτηκαν από καταστροφές στο κτίριο και τραυματισμούς εργαζομένων.
Τα πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται. Χώροι στους οποίους προάγεται η γνώση και προστατεύεται η ελευθερία του λόγου και οι δημοκρατικοί θεσμοί."
                                                                        
Κατερίνη, 24 Μαρτίου 2015