Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ο Μάνος Γαβράς στο Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ».

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, ο Μάνος Γαβράς βρέθηκε σήμερα στην Κατερίνη προσκεκλημένος από το Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ».
Την παρουσίαση έκανε η παιδίατρος δρ. Ελένη Κωτσή ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Αλεξάνδρα Παλαιοσελίτη.
Από νωρίς αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου ανάμεσα τους πολλά μικρά παιδιά με τα οποία συνομίλησε λύνοντας τις απορίες τους και απαντώντας στις ερωτήσεις τους ο Μάνος Γαβράς.
Μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη του Βιβλιοπωλείου «ΜΑΤΙ» τον κύριο Κυριάκο Προβατίδη και φυσικά με τον Μάνο Γαβρά.


«Κυριάκος Προβατίδης»: "Η 2 Απριλίου είναι η παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου.
Εδώ και πολλά χρόνια συνηθίζουμε, όλο το χρόνο βέβαια άλλα κυρίως αυτές τις μέρες, να καλούμε συγγραφείς παιδικών βιβλίων καταξιωμένους από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού να παρουσιάσουν τα βιβλία τους, να επισκεφτούν σχολεία σε όλη την Πιερία να μιλήσουν με τα παιδιά και να τους ρωτήσουν ότι θέλουν.
Σε πολλά σχολεία ταυτόχρονα γίνονται και εκθέσεις βιβλίων.
Φέτος φέραμε τον Μάνο Γαβρά και την Σοφία Παράσχου.
Η κυρία Παράσχου έχει πλούσιο βιογραφικό και ήδη επισκεφτεί κάποια σχολεία.
Σήμερα στο Βιβλιοπωλείο μας θα παρουσιάσουμε τον Μάνο Γαβρά.
Έχει εκδώσει δύο παιδικά βιβλία «Φιστίκιος ο Αιγινήτης».
Είναι πολύ έξυπνα βιβλία γιατί μέσα από αστείες ιστορίες αναδεικνύεται η αρχαιότητα και περνάει τα ιστορικά γεγονότα.
Και ο κύριος Γαβράς θα επισκεφτεί σχολεία και θα μιλήσει με τα παιδιά.
Αξίζουν αυτές οι εκδηλώσεις γιατί τα παιδιά έχουν μία προσέγγιση και με τον συγγραφέα και με το πώς μπορεί να γράψει.
Θέλω να τους ευχαριστήσω και τους δυο για την τιμή που μας έκαναν να μας επισκεφτούν και να μεταδώσουν λίγη από την δημιουργικότητα τους και σε εμάς αλλά κυρίως στα μικρά παιδιά."




«Μάνος Γαβράς»: "Σήμερα βρίσκομαι εδώ καλεσμένος από το βιβλιοπωλείο ΄΄Μάτι΄΄ προκειμένου να παρουσιάσω εδώ στην Κατερίνη το πρώτο και δεύτερο βιβλίο μου  της σειράς «Φιστίκιος ο Αιγινήτης».

Είναι μία σειρά βιβλίων που εκδίδει στην Ελλάδα ο εκδοτικός όμιλος Λιβάνη.
Το πρώτο βιβλίο  κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του ’13 και είχε μεγάλη επιτυχία, έγινε  best seller, υποψήφιο βραβείο public στην παιδική λογοτεχνία.
Το δεύτερο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του ’14 και λέγεται «Φιστίκιος ο Αιγινήτης 2 - Αρχαία Ελλάδα έχεις ταλέντο»  το οποίο πρόσφατα μπήκε στη λίστα με τα βιβλία κατά του σχολικού εκφοβισμού και είναι ήδη υποψήφιο για τα διεθνή βραβεία ΙΒΒΥ βραβείο «Φανή Αποστολίδου» σε συγγραφέα μυθιστορήματος ή εκτενούς παραμυθιού για παιδιά έως 12 ετών.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που είναι την Πέμπτη 2 Απριλίου επισκέφτηκα δύο δημοτικά και αύριο θα επισκεφτώ άλλα δύο.
Κάτι που για εμένα ήταν μια καινούργια εμπειρία.
Ήθελα να πάω, να γνωρίσω παιδιά και να συνομιλήσω μαζί τους. Έχω ξανακάνει παρουσίαση για τα βιβλία μου αλλά τα παιδιά ερχόταν στο χώρο με τους γονείς τους.
Πρώτη φορά τα επισκέφτηκα στο δικό τους χώρο, στο δικό τους στρατόπεδο. Πολύ ωραία εμπειρία, είναι διαφορετικός ο τρόπος παρουσίασης απευθύνεσαι κατευθείαν στα παιδιά και όχι στους γονείς τους."