Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Φιλόπτωχο ταμείο Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου: Προσφορά αγάπης σε άπορες οικογένειες!



Σήμερα το μεσημέρι βρεθήκαμε στην Φιλόπτωχο του Ι.Ν. του Αγίου Αντωνίου στον Σβορώνο Πιερίας.

Εκεί σήμερα η Φιλόπτωχος του Ι.Ν. ετοίμασε πακέτα με τρόφιμα για άπορες και με οικονομικά προβλήματα οικογένειες της ενορίας.





Ο Πάτερ Δημήτριος Σιαμάγκας μας μίλησε για την δράση της Φιλόπτωχου:


«Σήμερα ετοιμάζουμε τα τρόφιμα (λάδια, τυριά, κρέας, όσπρια, τσουρέκια) και πολλά άλλα και θα τα μοιράσουμε σε άπορες οικογένειες της ενορίας μας τις οποίες σιτίζει το Φιλόπτωχο ταμείο μας, και αν για τον Κύριο μας είναι η Εβδομάδα των Παθών, για αυτές τις οικογένειες η ζωή τους όλη είναι μια ζωή παθών και προβλημάτων.

Είμαστε κοντά σε αυτές τις οικογένειες και με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε ότι δεν τους ξεχνάμε και θέλουμε να τους προσφέρουμε λίγη ανακούφιση αυτές τις Άγιες Ημέρες.

Φυσικά όλο τον χρόνο δίνουμε στις οικογένειες τρόφιμα, απλά τώρα το Πάσχα προσπαθούμε λίγο περισσότερο ώστε να νιώσουν και αυτοί τις γιορτινές ημέρες που έρχονται με την Ανάσταση του Κυρίου,

Είναι 25 οικογένειες που το Φιλόπτωχο ταμείο μας προσπαθεί να είναι δίπλα τους σε αυτές και τα παιδιά τους.

Θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω δημόσια την γαλακτοβιομηχανία ΚΟΡΦΗ που μας στηρίζει και προσφέρει στο Φιλόπτωχο ταμείο μας γάλατα, γιαούρτια και πολλά άλλα για την ανακούφιση των φτωχών.

Ευχαριστούμε όλους τους δωρητές που μας βοηθάνε, και τους ενορίτες μας που πλαισιώνουν το Φιλόπτωχο ταμείο μας.

Ευχαριστούμε και την «ΑΛΗΘΕΙΑ» που προβάλει την προσπάθεια μας και είστε πάντα δίπλα μας.»

Μιλήσαμε και με την ταμία του Φιλόπτωχου Ταμείου την κυρία Λοτζανιώτου Παρασκευή που εδώ και πολλά χρόνια από ότι πληροφορηθήκαμε έχει αφιερώσει την ζωή της στην ανακούφιση όλων αυτών των απόρων οικογενειών και βρίσκεται πρωί και βράδυ στην Φιλόπτωχο.

Η κυρία Λοτζιανώτη Παρασκευή συγκινημένη μας μίλησε και αυτή για τις δράσεις της Φιλόπτωχου και το δράμα των απόρων οικογενειών της ενορίας της.

«Θέλω να ευχαριστήσω τις κυρίες που είναι εδώ σήμερα μαζί μας και προσφέρουν από τον χρόνο τους για την ανακούφιση αυτών που στερούνται ακόμη και τα ποιο βασικά πράγματα που τους χρειάζονται για να επιβιώσουν.

Θέλω όμως προσωπικά να ευχαριστήσω δημόσια τον βουλευτή της ΝΔ Πιερίας τον κύριο Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης τον κύριο Λιακόπουλο Αθανάσιο για τις προσφορές τους στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ενορίας μας, και κυρίως γιατί όλα αυτά τα χρόνια από όποια θέση και αν βρίσκονται δείχνουν την ανθρωπιά τους και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο τους, και βρίσκονται δίπλα μας όποτε και αν αυτό χρειαστεί.

Τους ευχαριστώ θερμά.»