Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Άνοιγμα των διοδίων από το ΚΚΕ



Συμβολικό άνοιγμα των διοδίων πραγματοποίησε η κομματική οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στο Αιγίνιο εχθές 18/04/15 , όπου μέλη του κόμματος μοίρασαν ανακοίνωση στους οδηγούς που περνούσαν τα διόδια. Η ανακοίνωση περιείχε μεταξύ άλλων και την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση των διοδίων και την παύση κάθε δίωξης και κατάργηση κάθε προστίμου που έχει επιβληθεί σε όσους δεν πλήρωσαν και αγωνίστηκαν ενάντια στα διόδια.
Να επισημάνουμε ότι την τροπολογία απέρριψε προχθές, χωρίς καν συζήτηση, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τροπολογία που έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την κυβερνητική επιλογή να διατηρηθούν τα διόδια σε όλους τους οδικούς άξονες, ενώ έχει εξαγγείλει την επέκτασή τους αρχίζοντας από την Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα στους 7 σταθμούς διοδίων που υπάρχουν στον άξονά της θα προστεθούν άλλοι 6, ενώ 5 ακόμα θα τοποθετηθούν στους 5 κάθετους άξονες…
Και για τον ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι «ιερό και όσιο» κάτι που διαφάνηκε και από την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων μόνο όσον αφορά αυτές που είχαν ασκηθεί με την κατηγορία των καταλήψεων των σταθμών, αφήνοντας απέξω τις διώξεις για τη μη πληρωμή του χαρατσιού!
Μάλιστα είχε προηγηθεί άλλη τροπολογία που προέβλεπε την τροποποίηση των διατάξεων με τις οποίες η μη πληρωμή των διοδίων είχε συμπεριληφθεί στην παραβίαση του ΚΟΚ και να παύσουν οι διώξεις για το «δεν πληρώνω». Τροπολογία που αποσύρθηκε.
*το κείμενο της τροπολογίας: http://www.902.gr/node/65102

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Τ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ