Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Το Διεθνές Σήμα Οικολογικής Ποιότητας “Green Key” απονέμεται στα τέσσερα ξενοδοχεία του Ομίλου Βασίλειος Λάμπρου Α.Ε.


Σημαντική διάκριση έλαβαν τα ξενοδοχεία Mediterranean Village Hotel & Spa, Mediterranean Princess και Mediterranean Resort στην Παραλία Κατερίνης καθώς και Olympus Mediterranean στο Λιτόχωρο. 
Βραβεύτηκαν με το Διεθνές Σήμα Οικολογικής Ποιότητας Green Key.
Το Green Key είναι ένα Διεθνές Οικολογικό Σήμα Ποιότητας (eco label) που ενεργεί ως ερέθισμα για τη μετατροπή κάθε τουριστικής μονάδας, μικρής ή μεγάλης, σε «πράσινη», στα πλαίσια Διεθνούς Προγράμματος που συντονίζεται από το Διεθνές Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (F.E.E. – Foundation for the EnvironmentalEducation) που εδρεύει στην Δανία και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ε.Ε.Π.Φ. - Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης”. Μιας και ο αριθμός των καταναλωτών με οικολογική συνείδηση ολοένα μεγαλώνει, γεγονός που δημιουργεί ανάγκη για προσφορά ποιοτικών, φιλικών προς το Περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών, το Πρόγραμμα υλοποιείται σε 48 χώρες παγκοσμίως και ολοένα αγκαλιάζεται και από άλλες, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον υλοποίησής του.

Τα κριτήρια που εφαρμόζονται εστιάζουν στην περιβαλλοντική διαχείριση της τουριστικής μονάδας και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, που πρέπει να οργανώνεται και να πραγματοποιείται για τους επισκέπτες, το προσωπικό, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες της μονάδας που βραβεύεται με το GREEN KEY, και αν είναι δυνατόν, για την τοπική κοινωνία, μέσα στην οποία η τουριστική μονάδα λειτουργεί. Τα κριτήρια καλύπτουν τομείς που σχετίζονται με την κατανάλωση ενέργειας και νερού, την διαχείριση απορριμμάτων, την χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, την ποιότητα τροφής και ποτών, την μετατροπή των ελεύθερων χώρων σε χώρους πρασίνου και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Να σημειωθεί ότι ο Όμιλος Mediterranean Hotels, στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Πολιτικής που εφαρμόζει, βραβεύτηκε για το 2014 με την “Γαλάζια Σημαία” για την ακτή του ξενοδοχείου Mediterranean Village ως τμήμα της ακτής “Καλλιθέας” του Δήμου Κατερίνης για την οργάνωση της ακτής και την ποιότητα των νερών κολύμβησης. Για το 2015 ο Όμιλος υπέβαλλε αίτηση για την βράβευση της ακτής με ανεξάρτητο κωδικό δειγματοληψίας και με το όνομα “Ακτή Mediterranean Village”.