Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΕΚΑΣΚ :Ζητεί εθελοντές για το Παγκόσμιο U19



Με απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA) ανατέθηκε στη χώρα μας η διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων U19 με τη συμμετοχή 16 κορυφαίων Εθνικών Ομάδων (ΚΡΟΑΤΙΑ, ΙΡΑΝ, Η.Π.Α., ΑΙΓΥΠΤΟΣ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΙΝΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΙΤΑΛΙΑ, ΤΥΝΗΣΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΣΕΡΒΙΑ, ΚΟΡΕΑ, ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ). Στο Ηράκλειο, βρέθηκαν Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από 27 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2015 στα κλειστά γυμναστήρια «2 Αοράκια» και κλειστό Πανεπιστήμιου, με τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.


Ο εθελοντισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι κάθε διοργάνωσης μεγάλης απήχησης, και οι εθελοντές εκτός από την πολύτιμη εμπειρία που αποκτούν με την ενεργό συμμετοχή τους στην υλοποίηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος απολαμβάνουν και κάποια ιδιαίτερα προνόμια σε σχέση με τις ομάδες και το κοινό.

Βασική προϋπόθεση για να δηλώσει κάποιος συμμετοχή ως εθελοντής είναι η διάθεση και η επιθυμία για προσφορά.

Καλούμε λοιπόν όσους έχουν διάθεση και επιθυμία για προσφορά, αθλητές και αθλήτριες, να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας την αίτηση που επισυνάπτεται και αποστέλλοντας την στο e- mail Ένωσης ekask@otenet.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι θα χρησιμοποιηθούν ως:

Α) συνοδοί ομάδων - άνω των 17 ετών απαραίτητη η καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας (θα εκτιμηθεί η γνώση και 2ης ξένης γλώσσας ).

Β) εθελοντές γηπέδων (άνω των 15 ετών ).

Ενώ παράλληλα θα τους δοθούν:
• Διαπίστευση.
• Αθλητική περιβολή.
• 2 δωρεάν εισιτήρια για κάθε αγωνιστική ημέρα.

Γι αυτόν τον σκοπό την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαν στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλος και ο γ.γ. της ομοσπονδίας κ. Τσαγκρώνης.

Οι δύο άνδρες με τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΚ κ. Μαρκάκη και στελέχη φορέων και ξενοδόχων συζήτησαν λεπτομέρειες για το Παγκόσμιο U19, στο Ηράκλειο.