Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 19 ΜΑΙΟΥ





ΣΑΙΤ ΤΣΕΝΙΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΒΛΑΣΗΣ ΑΓΤΖΙΔΗΣ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Πώς βλέπει η αριστερά τη γενοκτονία και την εξόντωση των λαών της Ανατολής; Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά θα δοθεί την Κυριακή, 17 Μαίου, 11 το πρωί στο καφέ Ολύμπιον. Με ομιλητές δύο ανθρώπους της αριστεράς, τον γνωστό ιστορικό του μικρασιατικού ελληνισμού Βλάση Αγτζίδη (υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Κιλκίς και διαχειριστή της σπουδαίας ιστοσελίδας «Πόντος και αριστερά») και τον τούρκο αγωνιστή της αριστεράς, ιστορικό και κοινωνιολόγο Σαϊτ Τσετίνογλου, ο οποίος μελέτησε και συνεχίζει να μελετά τα σχετικά με την συστηματική εξόντωση των Ελήνων και των άλλων πληθυσμών της Ανατολής από την οθωμανική και κεμαλική εξουσία.


Η συγκρότηση της ιστορικής μνήμης είναι μια διαδικασία που απασχολεί τεκμηριωμένα τον πολιτικό και ιστορικό λόγο της σύγχρονης αριστεράς και οφείλει να τον απασχολεί συνεχώς αφού «ο αγώνας ενάντια σε κάθε εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη». Για τον λόγο αυτόν οργανώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ (τμήμα Πολιτισμού) συζήτηση για τη γενοκτονία των Ποντίων ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ιστορική αλήθεια.

Οι χριστιανικές κοινότητες των Αρμενίων,  των Ελλήνων της Ανατολής και  των Ασσυροχαλδαίων-Αραμαίων, βίωσαν με τον πλέον δραματικό τρόπο την πολιτική ενός ακραίου εθνικιστικού και  μιλιταριστικού κινήματος.  Έμφαση θα δοθεί όχι μόνο στα γεγονότα αλλά και στα τεράστια προβλήματα (οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά) που δημιούργησε ο διωγμός των προσφύγων.


ΚΥΡΙΑΚΗ  17 ΜΑΙΟΥ  11π.μ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ(Ειρήνης 15)

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ