Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Πιερικός Αρχέλαος – Αργοναύτης Καλαμαριάς 77-51 | Β΄εθνική κατηγορία ανδρών



Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε εύκολα του Αργοναύτη Καλαμαριάς με 77-51 σε αγώνα για την 26η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής κατηγορίας ανδρών. Η ομάδα της Κατερίνης ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 45-26 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ο Στέλιος Χατζηιωάννου  χρησιμοποίησε παίκτες από την παιδική και εφηβική ομάδα (Βαβατσιούλας, Τσιλιγγαρίδης, Ζησόπουλος και Παρμακτσίδης) με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 77-51.


Με το συγκεκριμένο παιχνίδι ολοκληρώθηκε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά για τον Πιερικό Αρχέλαο, σίγουρα η πιο επιτυχημένη των τριών τελευταίων ετών, καθώς τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας αποδίδοντας καλό μπάσκετ και ικανοποιώντας τους φιλάθλους. Μάλιστα ο στόχος της παραμονής επετεύχθη αρκετά νωρίς και το γεγονός αυτό έδωσε τη δυνατότητα στο προπονητικό επιτελείο να ασχοληθεί με τον έτερο στόχο, δηλαδή την ανάπτυξη και βελτίωση των νεαρών αθλητών της ομάδας η οποία αντικατοπτρίστηκε στις τεράστιες επιτυχίες της παιδικής και εφηβικής ομάδας.

Δεκάλεπτα:26-12,19-14,19-15,13-10

Διαιτητές: Πιτσίλκας Μ, Πιτσίλκας Β.

Πιερικός Αρχέλαος(Χατζηιωάννου): Τσιλιγγαρίδης, Δημητρόπουλος 5(1), Γκοντόπουλος 21(4), Βαβατσιούλας 3(1), Χριστοδούλου 9, Πρισκομάτης, Παρμακτσίδης 6(2), Αμπαράς 10(2), Ασημάκης 14(2), Ζησόπουλος, Παπαδόπουλος 9.

Αργοναύτης(Καπλανίδης): Χαντζίδης 14(1), Δάλπας 8, Μιχαηλίδης 12(1), Καλπαξίδης 11, Θώμος 4, Δικταπανίδης 2, Ντισλής, Γαιτανίδης, Δέτσικας, Μπέγας.

Η διοίκηση του Πιερικού Αρχέλαου εκφράζει τα συγχαρητήριά της στο προπονητικό επιτελείο και φυσικά στους αθλητές της ομάδας που συνέβαλαν από κοινού ώστε να ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος με επιτυχία.

 Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης από τις ακαδημίες του συλλόγου ενώ αμέσως μετά τη λήξη κληρώθηκαν σε τυχερούς φιλάθλους μπάλες υπογεγραμμένες από τους παίκτες της ανδρικής ομάδας καθώς και αθλητικός ρουχισμός με το έμβλημα του Πιερικού Αρχέλαου.