Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης



Είμαστε η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών,
μια ομάδα ανεξάρτητων εκπαιδευτικών
μια ομάδα ελεύθερων ανθρώπων,
Είμαστε καθηγητές, που υπηρετούμε στην Πιερία, χωρίς συνδικαλιστικό παρελθόν. Η προσπάθειά μας ξεκίνησε πριν από 2,5 χρόνια όταν, μια μικρή ομάδα 5 συναδέλφων, κουρασμένοι και αηδιασμένοι από τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο μας, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε και να καταθέσουμε τη δική μας διαφορετική πρόταση.

Τότε αρκετοί ήταν αυτοί, που αρχικά μας ειρωνεύτηκαν και μας κορόιδεψαν και στη συνέχεια μας κατηγόρησαν και μας συκοφάντησαν, όταν είδαν ότι, η προσπάθεια αυτή έβρισκε απήχηση σε μεγάλη μερίδα συναδέλφων μας. Δεχτήκαμε έναν πρωτοφανή πόλεμο από τις κομματικές συνδικαλιστικές παρατάξεις, ο οποίος μάλιστα συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ 2012 οι συνάδελφοι, μας τίμησαν με την ψήφο τους αναδει-κνύοντας την Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών, προς γενική έκπληξη όλων, 1η δύναμη με ποσοστό 25%. Στις εκλογές για την ΕΛΜΕ Πιερίας, που ακολούθησαν, καταλάβαμε την 3η θέση με ποσοστό 19%.
Η ψήφος αυτή, ψήφος διαμαρτυρίας, αγανάκτησης και θυμού στην αρχή, μετατράπηκε μετά από 2 χρόνια σε ψήφο επιδοκιμασίας. Οι συνάδελφοί μας, εκτίμησαν την παρουσία μας τόσο στο ΠΥΣΔΕ, όσο και στην ΕΛΜΕ και έτσι στις εκλογές του ΠΥΣΔΕ 2014 το ποσοστό μας ανέβηκε στο 40%. Στις εκλογές για την ΕΛΜΕ Πιερίας το Δεκέμβριο του 2014 η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών αναδείχτηκε 1η δύναμη με ποσοστό 34%.
Προσπαθήσαμε σκληρά, χωρίς ποτέ να επιδιώξουμε προσωπικό όφελος. Πολλά ήταν αυτά, που δεν ξέραμε. Λάθη κάναμε και θα κάνουμε και στο μέλλον. Μαθαίνουμε όμως από τα λάθη μας και συνεχίζουμε. Σε τοπικό επίπεδο, κάποια πράγματα καταφέραμε και τα αλλάξαμε, πολύ περισσότερα θα πρέπει όμως να αλλάξουν στο μέλλον.
Η Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών είναι το μοναδικό πραγματικά ανεξάρτητο και ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο στην Πιερία. Απαλλαγμένοι από κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις, δεν υπακούμε σε κανένα. Δεν δεχόμαστε στήριξη αλλά ούτε και καθοδήγηση από κανένα κομματικό μηχανισμό. Διαμορφώνουμε μόνοι μας τις θέσεις μας, μέσα από έναν ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο, που έχουμε ξεκινήσει με όλους τους συναδέλφους. Οι απόψεις μας δεν αλλάζουν ανάλογα με το ποιος κυβερνά, ούτε και παραμένουν αμετάβλητες από τη δημιουργία του κόσμου μέχρι σήμερα!
Τίποτα όμως δεν πρόκειται στ’ αλήθεια να αλλάξει, για τον κλάδο, αν δεν υπάρξουν ανεξάρτητες φωνές μέσα στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. Γι’ αυτό μαζί με άλλες ανεξάρτητες, ακομμάτιστες παρατάξεις από όλη την Ελλάδα δημιουργήσαμε τις Ανεξάρτητες Ενωτικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό να διεκδικήσουμε την αντιπροσώπευσή μας στο νέο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., που θα προκύψει από το 17ο Συνέδριο.
Σε όσες Ε.Λ.Μ.Ε. δεν υπάρχουν ανεξάρτητα, ακομμάτιστα ψηφοδέλτια, προτρέπουμε τους συναδέλφους μας να αναλάβουν πρωτοβουλίες, τις οποίες δεσμευόμαστε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Συνάδελφοι, όσοι από εσάς πιστεύετε ότι, οι εκπρόσωποί μας στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. πρέπει να είναι να είναι κομματικοί εκπρόσωποι και να παίζουν στην πλάτη μας τα μικροκομματικά τους παιχνίδια, έχετε πολλές επιλογές εκτός από το δικό μας ψηφοδέλτιο.
Αν όμως πιστεύετε, όπως και εμείς, σε έναν ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό χωρίς κόμματα, τότε δυστυχώς δεν έχετε άλλη επιλογή. Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών στην Πιερία και τα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ενωτικών Κινήσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Δεν είμαστε πολιτικοί, ούτε επαγγελματίες συνδικαλιστές. Είμαστε μάχιμοι εκπαιδευ-τικοί, που πονάμε για τον κλάδο. Θέλουμε να αφυπνίσουμε τους υγιώς σκεπτόμενους συ-ναδέλφους, να αναδείξουμε τα προβλήματα, να προτείνουμε λύσεις.
Συνάδελφοι, σ’ αυτές τις εκλογές, μπορείτε να στείλετε ένα ηχηρό μήνυμα. Η φωνή σας, δυνατή, να φτάσει μέχρι την Αθήνα. Στηρίξτε συναδέλφους με ήθος, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και όχι κομματικούς εγκάθετους, που θεωρούν ότι ο συνδικαλιστικός χώρος τους ανήκει δικαιωματικά.
Ως Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών είμαστε περήφανοι, που μπορούμε να σας παρουσιάσουμε ένα ψηφοδέλτιο από πραγματικά αξιόλογους συναδέλφους, πραγματικούς μάχιμους εκπαιδευτικούς, που όλα τα χρόνια βρίσκονται μέσα τις τάξεις και όχι κρυμμένοι στις διευθύνσεις και τα βουλευτικά γραφεία.

Αϊναλής Παντελής
Αράπη Άννα
Βαρδακώστας Γιώργος
Ζιάρας Κωνσταντίνος
Ζιώγα Όλγα
Καρατζίδου Παναγιώτα
Κολόμβας Ιωάννης
Μαθιουδάκης Ευάγγελος
Μανώλης Ιωάννης
Μπουλούμης Δημήτρης
Τιόκας Τριαντάφυλλος

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΝΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ