Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Είναι ο τουρισμός η “βαριά βιομηχανία” μας; Της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου δημοτικής σύμβουλος με τον “Άλλο Δρόμο”

1η Ιουνίου, πρώτη μέρα του καλοκαιριού και έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου.

Μια απλή βόλτα στον πεζόδρομο της Ολυμπιακής Ακτής μας γεμίζει απογοήτευση. Σπασμένα παγκάκια, σπασμένοι κάδοι σκουπιδιών, φανοστάτες χωρίς λάμπες και πολλά πολλά ακόμη. Μια εικόνα παραμέλησης και εγκατάλειψης, σε έναν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς του Δήμου μας. Προβλήματα που χρειάζονται μικρές παρεμβάσεις, που δημιουργούν όμως μια εικόνα για τις ακτές μας, για τον τουρισμό του τόπου και της χώρας μας.


Επαγγελματίες της περιοχής, που μας κατήγγειλαν το πρόβλημα, δηλώνουν απογοητευμένοι από τη δημοτική αρχή και ζητούν να αναλάβει τις ευθύνες της.

Περιμένουμε από τη δημοτική αρχή να πράξει το αυτονόητο: να παρέμβει άμεσα και να αποκαταστήσει τα προβλήματα, διασφαλίζοντας μια εικόνα που σέβεται τόσο τους κατοίκους-επαγγελματίες, όσο και τους επισκέπτες της περιοχής. Εκτός από μεγάλα λόγια και βαρύγδουπες ανακοινώσεις, να ασχοληθεί με τα “μικρά” και καθημερινά, που είναι όμως πολύ ουσιαστικά.

Ο τουρισμός μπορεί να γίνει “βαριά βιομηχανία”, αποτελώντας οδηγό για την ανάπτυξη του Δήμου. Χρειάζεται όμως να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, γιατί η τουριστική ανάπτυξη είναι συλλογικός στόχος. Με φαντασία, φροντίδα, συμμετοχή και συνεργασία με φορείς, μπορούμε να τα καταφέρουμε!



Γνωσούλα Χαϊλατζίδου
δημοτική σύμβουλος με τον “Άλλο Δρόμο”

αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης