Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 12-11-2015

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι του Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που πήραμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στο  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης  
                                            Διαπιστώνουμε ότι:
Οι συνεχιζόμενες δραματικές ανατροπές των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργατικών μας δικαιωμάτων  μέσα από τις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές  που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. 


Οι επιχειρήσεις κλείνουν, η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτη, το ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών συνεχίζεται, η Υγεία και η Κοινωνική Ασφάλιση διαλύεται, οι άνεργοι και οι φτωχοί εξαθλιώνονται
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και οι νέες φοροεπιδρομές, δεν είναι  αυτά που θα μειώσουν την ανεργία και θα φέρουν  την ανάπτυξη. Είναι μέτρα που αποβλέπουν αποκλειστικά και μόνο στην περαιτέρω αφαίμαξη των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των νοικοκυριών.
Διατρανώνουμε την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα ώστε να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που εξαθλιώνουν την κοινωνία και πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα.

                     Εργαζόµενοι, συνταξιούχοι & κοινωνία απαιτούμε:

Ø     Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονίων που πετσόκοψαν μισθούς και κατάργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις και ενίσχυσαν την εργοδοτική αυθαιρεσία.
Ø     Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, του πλαισίου και της καθολικότητάς τους.
Ø     Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας εργαζόμενος αδήλωτος και ανασφάλιστος.  Εργασία με πλήρη απασχόληση – δικαιώματα.
Ø     Κατάργηση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας, του δανεισμού εργαζομένων, των εργολαβικών εργαζομένων και των ατομικών συμβάσεων εργασίας.
Ø     Όχι στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων!  Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.
Ø     Όχι στις ομαδικές απολύσεις! Όχι στην κατάργηση της Απεργίας!
Ø     Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων! Γενναία αύξηση του επιδόματος ανεργίας και διεύρυνση του χρόνου χορήγησής του.
Ø     Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης!  Δημόσια Δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
Ø     Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους.
Ø     Αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.
Ø     Όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες.  Αντίστοιχα 55 και 50 για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Ø     Αποκατάσταση, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα.  Διασφάλιση από το κράτος της βιωσιμότητας τους.
Ø     Όχι στη φορολεηλασία των εργαζομένων και του λαού μας.
Ø     Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ.
Ø     Δίκαιο φορολογικό σύστημα.  Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και δυσβάσταχτα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
Ø     Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στην εκχώρηση του δημοσίου πλούτου της χώρας μας στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.  Διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και των κοινωνικών αγαθών.
Ø     Όχι στην υποβάθμιση και συνεχή υποχρηματοδότηση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των κοινωνικών Υπηρεσιών.
Ø     Όχι στην υπολειτουργία του Νοσοκομείου μας. Στελέχωσή του με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό
Ø     Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Ø     Επανασύσταση της Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.
Ø     Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και ξένων κερδοσκοπικών ομίλων.
Ø     Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.
Ø     Όχι σε όλες τις ακραίες φασιστικές και εγκληματικές συμπεριφορές..
Ø     Πραγματική και έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και  σε όλους τους ανήμπορους.
Ø     Κατάργηση των διοδίων Αιγινίου και παράπλευρων Λεπτοκαρυάς. Μείωση στο 50% των διοδίων πανελλαδικά
Δηλώνουμε ότι η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, έχει καταγραφεί ως ιστορικό γεγονός και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητεί.
     Τέλος, δηλώνουμε ότι όσο η αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική των μνημονίων συνεχίζεται, και εμείς θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε με ενότητα τους αγώνες μας, για να αποκρούσουμε και να ακυρώσουμε τις αντεργατικές, τις αντικοινωνικές, τις αδιέξοδες και καταστροφικές  πολιτικές των μνημονίων που οδηγούν σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.

Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα!
Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τα προηγούμενα!

      Εξουσιοδοτούμε τις Διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας να στείλουν το ψήφισμα αυτό σε κάθε αρμόδιο.
                                          

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ