Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΒΙΟΖΩΚΑΤ




 Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες  
Την Πέμπτη 3 Δεκέμβρη συμμετέχουμε στην πανελλαδική  απεργία. Δίνουμε   απάντηση  σε κυβέρνηση, Ε.Ε. και εργοδοσία. Ο προϋπολογισμός που κατάθεσε  στη βουλή η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ακολουθεί πιστά την ίδια πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων, φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης  και γενικότερα στη λαϊκή οικογένεια με ότι αυτό συνεπάγεται. Μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών, κλπ.


Αντίθετα δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, νέες φοροαπαλλαγές, με ζεστό  χρήμα, κ.α. στο όνομα της ανάπτυξης. Μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες για το ασφαλιστικό, την υγεία, κ.α. ενώ ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος  με το νομοσχέδιο που θα φέρει για ψήφιση στη βουλή που θα αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης  στα 67 για όλους, μείωση των συντάξεων, κ.α., με το παραμύθι που σερβίρουν στο λαό οτι θέλουν να σώσουν το ασφαλιστικό και την  Ελλάδα και άλλες τέτοιες ψευτιές. Ποια Ελλάδα; Των κεφαλαιοκρατών; Αυτών  που    διαχειρίζονται την  εξουσία  και την οικονομία, ληστεύοντας τoν πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι; Μήπως  οι αστοί  δεν έχουν  στο σπίτι τους  θέρμανση, είναι άνεργα τα παιδία τους, αμείβονται με 270, 400, 800, 1000, 1200 ευρώ; Ή μήπως δεν έχουν  χρήματα  να πάνε την οικογένεια τους στο γιατρό, να σπουδάσουν τα παιδιά τους, να πάνε τα ταξιδάκια τους κλπ.; Οι καταθέσεις  με τις  λίστες που  είναι στις  ελβετικές τράπεζες  και όπου  γης, είναι των εργατών; 
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
Μη συναινούμε στο έγκλημα που διαπράττεται με την ανοχή μας. Υπάρχει λύση! Αυτή βρίσκεται στον αγώνα! Ο φόβος είναι ο χειρότερος εχθρός και δεν ταιριάζει ούτε στους αγώνες ούτε  στην ηθική των εργατών. Μη γινόμαστε άβουλα όντα στις ορέξεις των μεγάλο-επιχειρηματιών για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Η μείωση των απαιτήσεων μας οδήγησε πολλούς από εμάς να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις, με μείωση του μισθού, που γρήγορα η επιχείρηση θα βάλει σε εφαρμογή.
Τώρα  πρέπει  να δράσουμε! Τώρα πρέπει να παλέψουμε χωρίς συμβιβασμούς  για  να υπογραφεί Ε.Σ.Σ.Ε. που θα αφορά  όλους τους εργαζόμενους. Η ηττοπάθεια  ανάμεσα στους εργαζόμενους  που καλλιεργεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. του επιχειρησιακού που  ταυτίζεται με τα σχέδια  εργοδοσίας πρέπει να  απομονωθεί  μέσα από την Γ.Σ. σου σωματείου .Η Σωματειακή Επιτροπή του Σ.Ι.Υ.Ν.Π. είναι  έτοιμη να  ηγηθεί του αγώνα για να υπογράψουμε  Ε.Σ.Σ.Ε. Μπορούμε  να πάρουμε  την κατάσταση στα χέρια μας!

Στις 3 Δεκέμβρη απεργούμε όλοι!
 Σβήνουν όλες οι μηχανές! Ήρθε η ώρα να βγούμε  στο προσκήνιο! Να βάλουμε τη διεύθυνση της επιχείρησης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων!
Κανένας  μόνος  απέναντι στην εργοδοσία και την κυβέρνηση!
3 Δεκέμβρη όλοι στην  Απεργία και τη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης στις 10.30π.μ.

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ    ΒΙΟΖΩΚΑΤ