Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

" Η συνταγή της Πωλέτ " Από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου την ταινία " Η συνταγή της Πωλέτ ". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Ζερόμ Ενρικό
Παίζουν: Μπερναντέτ Λαφόν,Κάρμεν Μάουρα, Ντομινίκ ΛαβάνΗ γιαγιά Πωλέτ από τότε που έχασε τον αγαπημένο της σύζυγο βρίσκεται σε άρνηση και έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή. Εκτός από τη μοναξιά, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ζει σε μία φτωχογειτονιά στα προάστια του Παρισιού, δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την κόρη της, σιχαίνεται τον γαμπρό της και απεχθάνεται το ρόλο της γιαγιάς. Όμως μία αναπάντεχη «ανακάλυψη» θα της αλλάξει για πάντα τη ζωή! Η Πωλέτ μυρίστηκε ότι στη γειτονιά της ανθεί ένα ιδιαίτερα επικερδές εμπόριο: αυτό της κάνναβης. Αποφασίζει, λοιπόν, να ανοίξει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες και να πάρει την τύχη στα χέρια της. Ξεκινάει μία διαφορετική «καριέρα» που, χάρη στη μυστική της συνταγή, θα της φέρνει χρήμα και επιτυχία, αλλά θα την μπλέξει παράλληλα σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες...!

Το φιλμ προσφέρει με γενναιοδωρία, χιούμορ και ευθύβολα κοινωνικά σχόλια σε ισόποσες δόσεις, ενώ το κέντρο του ενδιαφέροντος είναι η προσπάθεια απόκτησης οικονομικής ευχέρειας με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.