Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣΤην Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 3η Σύναξη Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος καλωσορίζοντας τους κατηχητές, παρουσίασε το ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος που θα λάβει χώρα το ερχόμενο  Άγιο Δωδεκαήμερο, ενώ στη συνέχεια προσκάλεσε στο βήμα τους προσκεκλημένους ομιλητές.


Πρώτος έλαβε το λόγο ο Αρχιμ. Θεωνάς Αθανασιάδης, Υπεύθυνος Νεότητος της Ι.Μ.Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα ''Κατήχηση και Εκκλησιολογία'',  τονίζοντας ιδιαίτερα πως όλες οι δράσεις στο χώρο της εκκλησίας πρέπει να εντάσσονται υπό την σκέπη του οικείου Μητροπολίτου.
Έπειτα ανήλθε στο βήμα ο Πρεσβ. Θεμιστοκλής Ιωσηφίδης, κληρικός της Ι. Μ. Πολυανής & Κιλκισίου, ο οποίος παρουσίασε το επιτραπέζιο παιχνίδι ''Αρετές & Πάθη'', το οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο ίδιος.
Στη Σύναξη συμμετείχαν ορισμένοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως και λαϊκοί κατχητητές, οι οποίοι έλαβαν εποπτικό υλικό και ενημερώθηκαν για διάφορες δράσεις της τοπικής Εκκλησίας που αφορούν νέους.

Τη διοργάνωση της Συνάξεως Κατηχητών ανέλαβε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την ευθύνη του Αρχιμ. Διονυσίου Γκόλια.