Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ-ΑΣΟΥΜΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


          Στην Κατερίνη βρίσκεται για ολιγοήμερες προπονήσεις το Ολυμπιακό πλήρωμα κωπηλασίας του διπλού σκιφ γυναικών που αποτελείται από την πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κατερίνα Νικολαΐδου με 8 Παγκόσμια μετάλλια στο ενεργητικό της  και την επίσης παγκόσμια πρωταθλήτρια του Ν.Ο.Αιγυπτιωτών Σοφία Ασουμανάκη που μόλις πριν λίγες εβδομάδες σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ κλειστής κωπηλασίας.


          Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης είχε τη χαρά και την ικανοποίηση να προσφέρει τις εγκαταστάσεις  του , πλήρως ανακαινισμένες και κατάλληλες για προπόνηση υψηλού επιπέδου. Οι δυο πρωταθλήτριες που έχουν προκριθεί να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχαν την ευκαιρία να προπονηθούν με την επίβλεψη του προπονητή του Ν.Ο.ΚΑΤ. Γ.Μπικογιάννη, τόσο στο κανάλι του Λιτοχώρου που προσφέρει πλέον ιδανικές συνθήκες, μετά από τις εργασίες εκβάθυνσης και αποκατάστασης, που πραγματοποιήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με την φροντίδα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, όσο και στο γυμναστήριο που ανακαινίστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως με τη στήριξη του Δήμου Κατερίνης και του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη και παραδόθηκε μόλις πριν 2 εβδομάδες στους αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. εξασφαλίζοντας την καλύτερη προετοιμασία τους.
          Επτά μόλις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν τον Αύγουστο στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, οι Νικολαΐδου και Ασουμανάκη προετοιμάζονται σκληρά με στόχο ένα Ολυμπιακό μετάλλιο. Άλλωστε και το αμερικάνικο δίκτυο NBC καταγράφει στις προβλέψεις του για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός, ότι   το συγκεκριμένο πλήρωμα κωπηλασίας θα φέρει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελλάδα.
          «Ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης με τη βοήθεια και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πιερίας  βρίσκεται πάντα δίπλα στην πρωταθλήτριά του Κατερίνα Νικολαΐδου στηρίζοντάς την προσπάθειά της και την πορεία της μαζί με την συναθλήτριά της Σοφία Ασουμανάκη προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τους για μια υψηλή διάκριση.» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης Κώστας Καρυώτης.
Ο έφορος Δημ.Σχέσεων του Ν.Ο.ΚΑΤ.

Κώστας Σακκάς