Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Πιερίας για το ασφαλιστικό. Καλούν τον κόσμο να ξεσηκωθεί για τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ!!! Διαβάστε την ανακοίνωση...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Εργαζόμενοι-Άνεργοι-Αγρότες-Επαγγελματοβιοτέχνες
Ο Νόμος που σχεδιάζει να ψηφίσει η Κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, έρχεται να προσθέσει νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, πάνω σε αυτές των προηγούμενων μνημονιακών νόμων Αυξάνονται τα όρια  ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, αυξάνονται οι εισφορές για την περίθαλψη, αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού  όλων των  συντάξεων με δραματική μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης, προβλέπονται  νέες περικοπές της κρατικής δαπάνης για συντάξεις κατά 1,8 δις μόνο για το 2016..


Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό.

Οι ενιαίοι κανόνες που θεσπίζονται για όλους τους συνταξιούχους, σημαίνει εξίσωση στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η κυβέρνηση άνοιξε την πόρτα για την ολοκληρωτική κατεδάφιση των συντάξεων.

Μετά από 11 μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους  συνταξιούχους.



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κόσμο της εργασίας και για τον λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Για να είναι όμως αποτελεσματική, σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας, αυτή η μάχη πρέπει να πάρει πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Μπορούμε μέσα από τον ευρύτερο λαϊκό ξεσηκωμό να ακυρώσουμε τα σχέδια πλήρους διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης.    Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Για να υπάρξει ένα σταθερό, βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να πληρώσουν την κρίση εκείνοι που τη δημιούργησαν, οι ολιγάρχες, η οικονομική ελίτ και επιτέλους να γίνει αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των χειμαζόμενων από την κρίση κοινωνικών τάξεων.



Ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης μας αφορά ως Κοινωνία!

Οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις μας αφορούν όλους. Εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες που ουσιαστικά αφανίζονται με τα νέα ασφαλιστικά βάρη που θα τους φορτώσουν. Ο αγώνας μας πρέπει να είναι κοινός και συντονισμένος.

Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν πρέπει να περάσει!

Να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την πρώτη δυναμική απάντηση με απεργία και δυναμικά συλλαλητήρια τη μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου. Να είμαστε έτοιμοι για αγώνα διαρκείας για ένα  δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα που να εξασφαλίζει  την Υγεία, την πρόνοια και την αξιοπρεπή διαβίωση των απόμαχων της δουλειάς.



Όλοι και όλες, στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το επόμενο διάστημα