Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Δεν γίνεται συμπαράσταση στους αγώνες των αγροτών χωρίς καταγγελία των μνημονίων κύριε Τζιτζικώστα


Περίσσεψε η υποκρισία και ο καιροσκοπισμός κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στις 25 Ιανουαρίου, όταν η πλειοψηφούσα παράταξη Τζιτζικώστα είχε το θράσος να καταθέσει «ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών…», ζητώντας από όλες τις παρατάξεις να το στηρίξουν.
Επειδή μάλλον ξέχασε ο  περιφερειάρχης σε ποιο κόμμα διεκδικούσε την προεδρία πριν λίγες μέρες, ας του θυμίσουμε ότι η δική του Νέα Δημοκρατία ήταν που, στις 14 Αυγούστου  2015, στήριζε και ψήφιζε το 3ο κυβερνητικό μνημόνιο. Τα δικά της στελέχη ήταν αυτά που έλεγαν ότι πρέπει να ψηφιστεί πάση θυσία και ας βρισκόταν το κόμμα τους στην αντιπολίτευση.


Τότε δεν ακούστηκε ο περιφερειάρχης να ψελλίζει έστω και μια λέξη διαμαρτυρίας ενάντια στα «εξοντωτικά μέτρα, που μαθηματικά οδηγούν στην κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα και στην εξαθλίωση των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων του τόπου μας», όπως ωρύεται σήμερα. Ίσως τότε να ήταν πολύ απασχολημένος με τις δικές του φιλοδοξίες, αλλά και πάλι με τις σημερινές του προτάσεις για «βιώσιμες και κοστολογημένες λύσεις» μάλλον δεν πείθει κανέναν.
Αντί για ψηφίσματα και κροκοδείλια δάκρυα, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά χτυπήματα στην πλάτη των ψηφοφόρων, η Ελληνική Αυγή, καταγγέλλοντας απερίφραστα τα μνημόνια, του αντιπρότεινε να συγκεντρωθούν χρήματα για τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης, που θα μοιραστούν στα μπλόκα, με φυσική παρουσία σύσσωμου του περιφερειακού συμβουλίου.
Θα πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό ότι συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών, των επαγγελματιών, των επιστημόνων και ολόκληρου του ελληνικού λαού, χωρίς καταγγελία των μνημονίων δεν γίνεται.
Κανένας «διάλογος» δεν μπορεί να γίνει στη λογική των μνημονίων, που μόνο στόχο έχουν τη φυσική εξόντωση των Ελλήνων και τη μετατροπή της χώρας σε μια αποικία χρέους. Όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες που πτώχευσαν την Ελλάδα και κινδυνολογούν κραδαίνοντας το χάος, μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση, δεν δικαιούνται να εκδίδουν «ψηφίσματα».
Τρέμουν στην ιδέα ότι ο λαός είναι έτοιμος να εκδώσει το δικό του ψήφισμα, που θα τους στείλει για πάντα στα αζήτητα της Ιστορίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ