Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης (ΒΙΝΤΕΟ)

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου την ταινία "99 Σπίτια". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Ραμίν Μπαχρανί
Παίζουν: Μάικλ Σάνον, Άντριου Γκάρφιλντ, Λόρα Ντέρν, Νόα ΛόμαξΜε αφορμή τον καταιγισμό εξώσεων που ακολούθησαν το κραχ του αμερικανικού χρηματιστηρίου, ο Ραμίν Μπαράνι, ένας από τους λίγους Αμερικανούς σκηνοθέτες που πραγματεύεται συστηματικά και ευαίσθητα τα προβλήματα των μη προνομιούχων, στήνει ένα επίκαιρο κοινωνικό ψυχογράφημα με φόντο την επιβίωση στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Ο χαρισματικός και αδίστακτος μεσίτης, Ρικ Κάρβερ, κερδίζει περιουσίες επανακτώντας σπίτια για τις τράπεζες και τζογάροντας στην αγορά ακινήτων.  

Μια ημέρα κάνει έξωση στον Ντένις Νας, έναν νεαρό οικοδόμο που προσπαθεί να φροντίσει την μητέρα και τον μικρό του γιο και έτσι ο Νας, απεγνωσμένος να βρει μια λύση για να παρέχει τα απαραίτητα στην οικογένεια του και να επανακτήσει το σπίτι του, δέχεται να πιάσει δουλειά για τον Κάρβερ. Ο Κάρβερ όμως σταδιακά τον παρασύρει σε μια επαγγελματική συμπεριφορά που επιβάλλει ψυχρό αίμα και παντελή έλλειψη ηθικής. Υπό τις εντολές του, ο Νας κάνει με την σειρά του έξωση σε οικογένειες και τις πετάει στο δρόμο. Το θύμα μετατρέπεται σε θύτη και η ανάγκη για  επιβίωση σε εκμετάλλευση.