Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΒ ΕΒΕ ΤΗΣ ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Εκδήλωση που οργανώνει η Κομματική Οργάνωση Βάσης των Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του Κ.Κ.Ε. στις 20 Απριλίου , ημέρα Τετάρτη, στις 7:00 ώρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων, στο Επιμελητήριο Πιερίας, με θέμα : «Παρουσίαση των θέσεων του Κ.Κ.Ε. γιά τους Ε.Β.Ε..» με ομιλήτρια την σ. Ράνια Καπετάνγιώργη, Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κ. Μακεδονίας.


Την εκδήλωση την πραγματοποιούμε την συγκεκριμένη στιγμή ,γιατί βρισκόμαστε σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης άρα και όξυνσης των προβλημάτων των ΕΒΕ.

Ξεκινάμε από το αίτιο που δεν είναι άλλο από τη βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί και η σημερινή κυβέρνηση στα χνάρια των προηγούμενων, στα πλαίσια της ΕΕ και του ευρωμονόδρομου τους

Πολιτική που γεννά και θα γεννά πάντα αντιλαϊκά- αντεργατικά μέτρα με σκοπό την καπιταλιστική ανάπτυξη. Πολιτική κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τον μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων Μέτρα τα οποία στον χώρο των ΕΒΕ , στην χειρότερη περίπτωση προκαλούν το κλείσιμο καταστημάτων και επαγγελματικών γραφείων, την έξοδο από την παραγωγή βιοτεχνιών και μαζί τους εργατών-εργατριών, την μετανάστευση, την αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας .Και στη καλύτερη περίπτωση έχουμε αυτοαπασχολούμενους ανασφάλιστους, που με δυσκολία τα βγάζουν πέρα , που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους ασήκωτους φόρους που τους επέβαλαν, στα πάγια έξοδα των καταστημάτων τους στην ΔΕΗ, στο νερό, στο Δήμο, στις τράπεζες.

Δικαίως νιώθουν εγκλωβισμένοι, παγιδευμένοι σε ένα φαύλο κύκλο. με λίγα λόγια δεν έχουνε τίποτα να περιμένουν από τις υποσχέσεις για την λεγόμενη ανάπτυξη τους ,διότι όταν (και άμα έρθει) θα είναι μια ανάπτυξη για τους λίγους, μια ανάπτυξη που θα έχει πατήσει πάνω στα τσακισμένα μας δικαιώματα

Εμείς καλούμε τους συνάδελφους ΕΒΕ να ακούσουν την πρόταση του ΚΚΕ.

Την πρόταση διεξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού ,κάτι το όποιο για να επιτευχθεί απαιτεί συμπόρευση του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων, καθώς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, με το εργατικό λαϊκό κίνημα με κατεύθυνση την ρήξη –ανατροπή αυτής της πολιτικής , αυτού του συστήματος, εν κατακλείδι.

Η διέξοδος που προτείνουμε, είναι η μοναδική προς το συμφέρον του λαού, Απαραίτητο εργαλείο για να γίνουν όλα αυτά είναι η δημιουργία μετώπου Αντικαπιταλιστικού-Αντιμονοπωλιακού όπου οι μικροί και μεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι θα πάρουν θέση δίπλα στου εργάτες, στου αγρότες, στους άνεργους, στις γυναίκες και στου νέους για έναν καλλίτερο κόσμο, που τώρα πια υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις για να έχουμε όλοι.

Σε προσωπικό επίπεδο και στα πλαίσια αυτού του αγώνα, θα πρέπει ο καθένας να εγγραφεί αν δεν είναι ακόμα γραμμένος και να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες του σωματείου του, να επιδιώξει και να υλοποιήσει την σύσταση σωματείου εκεί που δεν υφίσταται, να συμμετέχει σ΄ όλες τις δράσεις των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων. Έτσι θα δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία.

Καλούμε τους ΕΒΕ σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα εν όψη των νέων μέτρων που έπονται.

Όλοι στη 48η απεργία και στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν όταν η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ΑΝΕΛ καταθέσει το Νόμο λαιμητόμο στη Βουλή.





.