Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΛΑΕ Πιερίας - Επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό της Χράνης


Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Πιερίας μεταξύ αυτών οι π. Βουλευτές Πιερίας και Βοιωτίας, Ζήσης Ζάννας και Γιάννης Σταθάς, ο συντονιστής της ΛΑΕ Πιερίας, Νίκος Παντελιάδης και μέλη της ΛΑΕ Πιερίας, επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό της Χράνης ώστε να ενημερωθεί για την λειτουργία και τα προβλήματα του Κέντρου. Η αντιπροσωπεία συνομίλησε με τους υπεύθυνους του Κέντρου, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης καθώς και με πρόσφυγες.

Αφού εξήρε τις προσπάθειες του ελληνικού στρατού και των αλληλέγγυων εθελοντών για την λειτουργία του κέντρου τόνισε την ανάγκη να διασφαλιστούν τα πλήρη δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, να σταματήσει ο διαχωρισμός βάσει της εθνοτικής καταγωγής, να χορηγηθεί άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες, να εξασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των προσφύγων προς όποια κατεύθυνση επιθυμούν, να ανοίξουν τα σύνορα και να πέσουν οι φράχτες.
Επισημάνθηκε επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποτύχει παταγωδώς στην διαχείριση του προσφυγικού, έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε μία απέραντη αποθήκη ψυχών εκτελώντας κατά γράμμα τις επιθυμίες των Γερμανών. Ακόμα και η καθημερινότητα των προσφυγικών κέντρων εξαρτάται από τις προσπάθειες των αλληλέγγυων εθελοντών που χωρίς δεύτερη σκέψη προσφέρουν στους συνανθρώπους τους. Για την κυβέρνηση όμως και τα στελέχη της είναι άλλη μία ευκαιρία δημιουργίας πελατειακών σχέσεων και υποκρισίας για μία απελπιστική κατάσταση που η ίδια δημιούργησε.