Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

1η Πανελλήνια συνάντηση Μακεδόνων

1η Πανελλήνια συνάντηση Μακεδόνων
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης ‘’ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ’’ ως μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, πήρε μέρος το Σάββατο 16 Απριλίου, στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων  που διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία η Ομοσπονδία στο  Καυτατζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.


Την εκδήλωση προσφώνησε η υφυπουργός Εσωτερικής και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και χαιρέτησε ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσία πολιτικών και πολιτιστικών φορέων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μια μοναδική εμπειρία ,μια πανδαισία χρωμάτων ήχων και φορεσιών  πρόσφεραν οι 143 πολιτιστικοί σύλλογοι και οι  πάνω από 3.000 χορευτές που δήλωσαν συμμετοχή και με την παρουσία μας υπερασπιστήκαμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και της καταγωγής μας.
Η ομάδα παραστάσεων του συλλόγου μας μας ντύθηκε και χόρεψε Ρουμλούκι υπό την ενδυματολογική επιμέλεια της αξεπέραστης Όλγας Σβώλου και την διδασκαλία του άξιου δασκάλου μας Γιώργου Ρέμπα.


Μαζί με το Πολιτιστικό Σύλλογο Κολινδρού ‘’Νικόλαος Λούσης’’,ήμασταν οι μοναδικοί εκπρόσωποι του Νομού Πιερίας και ως εκ τούτου δεν υπήρχε η δυνατότητα να μπουν σαν θεματική ενότητα οι τοπικοί μας χοροί .Γι’αυτό το λόγο προσκαλούμε τους τοπικούς  συλλόγους του Νομού μας να γίνουν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και του χρόνου με το καλό στο 2ο Αντάμωμα η ντόπια φορεσιά και το ηχόχρωμα της Πιερίας να παρουσιαστεί και να ακουστεί σ’όλον  τον κόσμο γιατί ΠΙΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!!!!