Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗΣ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Η προαγωγή και η αγωγή της υγείας συνιστούν θέματα ιδιαίτερης σημασίας. Η φροντίδα του εαυτού ως στάση ζωής αποτελεί σήμερα τη βασική φιλοσοφία της αγωγής υγείας. Η ικανότητα του παιδιού να φροντίζει συνολικά τον εαυτό του δεν είναι κάτι που μαθαίνεται άμεσα, αλλά κάτι που κατακτά το παιδί σταδιακά, μέσα από διαδικασίες που διευκολύνουν την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.


Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος που εφαρμόζει το Ολοήμερο Τμήμα του σχολείου μας επισκέφθηκε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πιερίας.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια για την προαγωγή αγωγής υγείας στο σχολείο. Επιδίωξη του προτεινόμενου προγράμματος είναι η ανάπτυξη μέσα από τα μαθήματα και μέσα από τη διαθεματική προσέγγιση.
Σκοπός του προγράμματος οι μαθητές να αποκτήσουν εμπειρία και γνώση στα κύρια θέματα που σχετίζονται με την υγεία, τη στοματική υγιεινή (στοματική κοιλότητα, δόντια, τι πρέπει να τρώνε για να έχουν γερά δόντια, ποιες τροφές καταστρέφουν τα δόντια, κ.ά.).
Να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της ατομικής υγιεινής και να καταλάβουν ότι η υγεία του καθενός αποτελεί πρωτίστως προσωπική ευθύνη. Τήρηση των κανόνων ατομικής καθαριότητας και στοματικής υγιεινής, τακτικός έλεγχος των δοντιών από τον οδοντίατρο και φθορίωση δοντιών.
Το σχολείο μας επισκέφθηκαν  ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πιερίας την Τρίτη 12/4/16, με τους οδοντιάτρους Γιώτα Παπαγιαννούλη και Κων/νο Παπαδόπουλο οι οποίοι παρουσίασαν το πρόγραμμα σ΄ όλα τα παιδιά «Γερά δόντια – καλύτερη υγεία» με θεωρία και παρουσίαση βίντεο μέσα από βιωματική μάθηση και εφαρμογή. Αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα σχετικά με την στοματική υγιεινή και μοιράστηκαν δωρεάν μια οδοντόβουρτσα και μια οδοντόκρεμα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για αποτελεσματική φροντίδα των δοντιών, καταλήγοντας ότι η στοματική υγεία είναι πολύτιμη στη ζωή μας.

Το σχολείο και ο δ/ντής ευχαριστούν τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πιερίας.