Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΩΠΟ ΑΝΔΡΩΝ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ 3 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΒΔΟΜΟΣ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ Ο Ν.Ο.ΚΑΤ.


Με μεγάλη επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε τη Κυριακή το 82ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κατηγοριών Εφήβων-Νεανίδων, Νέων και Ανδρών-Γυναικών που πραγματοποιήθηκε 6-8 Μαΐου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά.


Χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης η μεγάλη συμμετοχή και ο υψηλός ανταγωνισμός. 447 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε 160 κούρσες που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο των αγώνων , με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες διεξαγωγής των τελικών.

Το τέλος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος βρήκε το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης να πανηγυρίζει την κατάκτηση από του αθλητές του Ζέρβα Ειρηναίο και Κακούρη Νίκο της πρώτης θέσης και του κυπέλλου στο αγώνισμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου Ανδρών. Ο Ν.Ο.ΚΑΤ. που για πρώτη φορά στην ιστορία του, ανακηρύσσεται πρωταθλητής στο συγκεκριμένο αγώνισμα στη κατηγορία ανδρών, κατέκτησε δύο ακόμη μετάλλια (ένα αργυρό κι ένα χάλκινο) σε αυτή τη διοργάνωση. Παρά την σημαντική απουσία της πρωταθλήτριάς του Κατερίνας Νικολαΐδου που συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γερμανία, η ομάδα των 19 κωπηλατών που πήρε μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υπό την καθοδήγηση των προπονητών του τμήματος Γιώργου Μπικογιάννη και Κατερίνας Φυτοπούλου, είχε πολύ ικανοποιητική εμφάνιση, καταφέρνοντας να δώσει το παρόν σε 10 τελικούς αγωνισμάτων από τα 12 στα οποία συμμετείχε και να φέρει τον Ν.Ο.ΚΑΤ. στην 7η θέση στη βαθμολογία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το Ν.Ο.ΚΑΤ. έχουν ως εξής:

• Το χρυσό μετάλλιο και το κύπελλο στο αγώνισμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου (2-) ανδρών κατέκτησαν οι Ζέρβας Ειρηναίος και Κακούρης Νίκος.

• Το αργυρό μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος τους οι αθλητές Καραμήτρος Θωμάς και Κακούρης Νίκος στο αγώνισμα της δικώπου άνευ πηδαλιούχου (2-) νέων ανδρών.

• Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Χαρισσόπουλος Αντώνης τερματίζοντας τρίτος στον τελικό του σκιφ νέων ανδρών, κάνοντας μια πολύ δυναμική επανεμφάνιση μετά από πενταετή αποχή από το άθλημα. Παράλληλα συμμετέχοντας και στο αγώνισμα του σκιφ ανδρών, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό όπου για 2 sec έχασε ένα 2ο μετάλλιο στη διοργάνωση τερματίζοντας τελικά στη 4η θέση.

• Στην 4η θέση του τελικού του αγωνίσματος διπλό σκιφ νέων γυναικών τερμάτισε το πλήρωμα του Ν.Ο.ΚΑΤ. αποτελούμενο από την έμπειρη αθλήτρια Νικολαΐδου Δέσποινα και τη νεανίδα Κυπαρίσση Ραφαηλία που στην πρώτη της συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα έδωσε πολύ θετικά δείγματα. Το ίδιο πλήρωμα συμμετέχοντας στο διπλό σκιφ γυναικών προκρίθηκε στον τελικό όπου και τερμάτισε στην 5η θέση.

• Επίσης στην 5η θέση του τελικού του αγωνίσματος σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών τερμάτισε η Νικολαΐδου Δέσποινα.

Στη κατηγορία Εφήβων- Νεανίδων ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης συμμετείχε με μια πολύ «νεαρή» ομάδα αποτελούμενη από αθλητές κατηγορίας παίδων-κορασίδων που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στη μεγαλύτερη κατηγορία, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία, δίνοντας πολύ θετικά δείγματα ενόψει του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παίδων –κορασίδων τον Ιούλιο.

Στην 5η θέση του τελικού της δικώπου άνευ πηδαλιούχου εφήβων τερμάτισαν οι Χατζησαββίδης Χρήστος- Νάστος Σωτήρης ενώ την ίδια θέση (5η) κατέλαβε και το πλήρωμα της δικώπου νεανίδων με τις Δανά Ζωή και Κυπαρίσση Ραφαηλία. Την 6η θέση στον τελικό του αγωνίσματος της τετρακώπου χωρίς πηδαλιούχο κατέλαβε το πλήρωμα των Μαχαιρίδη Κυριάκου, Γραμματόση Νίκου, Ζαβαντία Κωνσταντίνου και Τσελίκα Νίκου, ενώ παρά την αγωνιστικότητά τους δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ νεανίδων με τις Κυριακίδου Κωνσταντίνα, Κωστοπούλου Κατερίνα, Τσαρούχα Μαρία και Ηλιάδου Νίκη που τερμάτισε 3ο στο μικρό τελικό καταλαμβάνοντας την 9η θέση στην κατάταξη και οι Τσιαλός Δημήτρης και Μπούφτας Μανώλης που κατατάχθηκαν αντίστοιχα στην 10η και 12η θέση του σκιφ εφήβων.

Η αποστολή είχε ως αρχηγό τον Αντιπρόεδρο του Ν.Ο.ΚΑΤ. Γ.Μπαλάτο ενώ τους τελικούς του Σαββατοκύριακου παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Ν.Ο.ΚΑΤ. Κ. Καρυώτης και τα μέλη του Δ.Σ. Ε.Μαρούλη, Κ.Μπούσιος, Κ.Σακκάς καθώς και πολλοί γονείς αθλητών, μέλη και φίλοι του Ν.Ο.ΚΑΤ. στηρίζοντας τους αθλητές στη προσπάθειά τους και πανηγυρίζοντας τις επιτυχίες τους.



Για την πολύ καλή αγωνιστική εμφάνιση και την άριστη συμπεριφορά και ήθος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των αγώνων, συγχάρηκαν τους αθλητές και τους προπονητές τους, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ν.Ο.ΚΑΤ. και τους ευχήθηκαν υγεία και καλή συνέχεια στη προσπάθειά τους.