Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Νίκος Χουντής για τις αποφάσεις του Eurogroup στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Νίκος Χουντής για τις αποφάσεις του Eurogroup στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου (ΒΙΝΤΕΟ)
• Η ελληνική κυβέρνηση παρέδωσε χτες στο Eurogroup τα κλειδιά της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Οικονομικών.






• Η απόφαση του Eurogroup αποτελεί μνημείο οικονομικής υποτέλειας και επιβολής οικονομικής ισχύoς εις βάρος της Ελλάδας.

• Την απάντηση θα την έχετε από τους αγώνες του ελληνικού λαού αλλά και του γαλλικού λαού και της νεολαίας στους δρόμους και τις πλατειές, των ευρωπαϊκών πόλεων.

"Μνημείο οικονομικής υποτέλειας και επιβολής οικονομικής ισχύς εις βάρος της Ελλάδας", χαρακτήρισε τη χτεσινή απόφαση του Eurogroup ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το ελληνικό Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής και την 1η Αξιολόγηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο έλληνας ευρωβουλευτής αφού σημείωσε ότι με την απόφαση του Eurogroup οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης υποσχέθηκαν για άλλη μια φορά "στην ελληνική νεο-μνημονιακή κυβέρνηση μελλοντική διευθέτηση ενός χρέους που δεν διευθετείται, πετυχαίνοντας έτσι νέα αντιλαϊκά μέτρα" τόνισε ότι "ο έλληνας Υπουργός Οικονομικών παρέδωσε τα κλειδιά του Υπουργείου του, παρέδωσε τα κλειδιά της ελληνικής Βουλής και από δω και πέρα θα αποφασίζουν οι δανειστές, νομοθετώντας και τυπικά, με Προεδρικά Διατάγματα, τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα".

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας απευθύνθηκε στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, υπογραμμίζοντας ότι "η Ευρωζώνη της λιτότητας, της ανεργίας, των ανισοτήτων και τα Μνημόνια, τα προγράμματα προσαρμογής που λέτε, έχουν μετατρέψει, με ευθύνη βεβαίως των ελληνικών κυβερνήσεων που τα ψηφίζουν, το ελληνικό Κοινοβούλιο να έχει μόνο διακοσμητικό ρόλο".

Ακολουθεί η πλήρης παρέμβαση του Νίκου Χουντή.

Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Επίτροπε,

Η χτεσινή απόφαση του Eurogroup αποτελεί μνημείο οικονομικής υποτέλειας και επιβολής οικονομικής ισχύος εις βάρος της Ελλάδας.

Χτες οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης υποσχεθήκατε για άλλη μια φορά στην ελληνική νεο-μνημονιακή κυβέρνηση μελλοντική διευθέτηση ενός χρέους που δεν διευθετείται, πετυχαίνοντας έτσι νέα αντιλαϊκά μέτρα.
Χτες, κύριε Επίτροπε, και το γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, ο έλληνας Υπουργός Οικονομικών παρέδωσε τα κλειδιά του Υπουργείου του, παρέδωσε τα κλειδιά της ελληνικής Βουλής και από δω και πέρα θα αποφασίζουν οι δανειστές, νομοθετώντας και τυπικά, με Προεδρικά Διατάγματα, τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα.
Από εδώ και πέρα για το πλεόνασμα, για τους φόρους που θα μπαίνουν στα λαϊκά στρώματα και για τους φόρους που θα απαλλάσσονται οι πολυεθνικές εταιρείες θα αποφασίζουν οι δανειστές.
Κύριε Μοσκοβισί, η Ευρωζώνη της λιτότητας, της ανεργίας, των ανισοτήτων και τα Μνημόνια, τα προγράμματα προσαρμογής που λέτε, έχουν μετατρέψει, με ευθύνη βεβαίως των ελληνικών κυβερνήσεων που τα ψηφίζουν, το ελληνικό Κοινοβούλιο να έχει μόνο διακοσμητικό ρόλο.
Την απάντηση θα την πάρετε από τους αγώνες του ελληνικού λαού αλλά και του γαλλικού λαού και της νεολαίας στους δρόμους και τις πλατείες, των ευρωπαϊκών πόλεων.

Το Γραφείο Τύπου 10/05/2016