Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Κώστας Κουκοδήμος για το τέλος διανυκτέρευσης στα Ξενοδοχεία

Κώστας Κουκοδήμος για το τέλος διανυκτέρευσης στα Ξενοδοχεία

Με αφορμή την επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας για τη σχεδιαζόμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Νέα επιβάρυνση μέσα σε ένα ιδιαίτερα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και με τις επιχειρήσεις τουρισμού να προσπαθούν να αντέξουν τα απανωτά χτυπήματα, αποτελεί το τέλος διανυκτέρευσης.


Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας οι Ξενοδόχοι όλης της Ελλάδας αλλά και ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος μετά τις συνέπειες του περσινού εφιάλτη έρχονται αντιμέτωποι για ακόμη μια φορά με τα «τερτίπια» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Αφού άντεξαν τους περσινούς κραδασμούς, με κλείσιμο τραπεζών, δημοψήφισμα, εκλογές, η πρόταση για την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης δίνει τη χαριστική βολή στον κλάδο.

Κατηγορηματικά αντίθετοι και μόνον μπορούμε να είμαστε σε μια τέτοια πρόταση που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωση τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις».



Ο κ. Κουκοδήμος κατέθεσε αναφορά στον αρμόδιο υπουργό επισυνάπτοντας την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

Στην αναφορά περιλαμβάνονται τα εξής:



ΑΝΑΦΟΡΑ

Κύριε Υπουργέ,

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας με επιστολή της επισημαίνει την έντονη αντίδραση της στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία της χώρας, σε μια μάλιστα περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη και με τους ε[επαγγελματίες του τουρισμού να αγωνιούν πραγματικά και να προσπαθούν να αντέξουν τα απανωτά «χτυπήματα» (ΦΠΑ κ.α.)

Ειδικότερα τα θέματα που θέτουν παρατίθενται στην επιστολή που επισυνάπτεται:



Ο Αναφέρων Βουλευτής

Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος

Επισυνάπτεται η επιστολή




Κατερίνη 6 Μαίου 2016
Προς Βουλευτές Πιερίας

Καστόρη Αστέριο

Σκούφα Μπέττυ

Τζαμακλή Χαρίλαο

Κουκοδήμο Κωνσταντίνο

Αξιότιμη κυρία και αξιότιμοι κύριοι,

Σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη συγκυρία για την έκβαση της φετινής

τουριστικής χρονιάς, υπό τη σκιά των γνωστών διεθνών προβλημάτων, (μετά την αύξηση του Φ.Π.Α. και τα capital controls) επανέρχονται πληροφορίες σχετικά με σχεδιαζόμενη επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ελληνικά ξενοδοχεία. Κάθε πρόταση ή πρόθεση περαιτέρω επιβαρύνσεων στο τουριστικό προϊόν της χώρας, ιδίως μάλιστα με αύξηση του κόστους για τον ξένο ή Έλληνα ταξιδιώτη, είναι εκτός πραγματικότητας

Τα ελληνικά ξενοδοχεία έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα συμπίεσης των τιμών τους και έχουν αποδεδειγμένα συστρατευθεί και συναινέσει στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και έχουν αναλάβει το βαρύ τίμημα που τους αναλογεί, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της απασχόλησης. Το αίτημα που διατυπώνεται από τους ξενοδόχους προς την κυβέρνηση είναι να μην καταστρέψει τον τελευταίο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, που είναι ο τουρισμός.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων έχουν ήδη προχωρήσει σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές, προειδοποιώντας για τις βαρύτατες συνέπειες και ζητώντας τη ματαίωση των οποίων τέτοιων σχεδιασμών.



H επιστολή που έστειλε η Π.Ο.Ξ. στον Υπουργό

Οικονομικών κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη, στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ.

Αλεξιάδη Τρύφωνα και στην Αν. Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και

Τουρισμού κα Κουντουρά ‘Ελενα.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευαγγελία Ξυπτερά Λάμπρου Ηρακλής Τσιτλακίδης