Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Κελίδης Χαράλαμπος: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΗΡΑΤΟΣ

Στα ταμεία του ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ , ΝΑΤ, ΟΓΑ, 70% των συντάξεων γήρατος είναι κάτω των 600 ευρώ το 20% είναι από 600-700 ευρώ το 10% είναι από 700-850 Ευρώ.
Στο δημόσιο στις ΔΕΚΟ , στις τράπεζες, οι συντάξεις γήρατος είναι διπλάσιες, τριπλάσιες και σε μερικές περιπτώσεις τετραπλάσιες και τα όρια ηλικίας από 40-55 ετών δηλαδή είκοσι χρόνια νωρίτερα από τον ιδιωτικό τομέα βέβαια αυτό το προνόμιο με το όριο ηλικίας και στο δημόσιο καταργήθηκε μετά το 2012 υπάρχουν όμως και άλλα προνόμια στο δημόσιο που διατηρούνται ενώ ο ιδιωτικός τομέας έχει ισοπεδωθεί.

Αυτή η διάκριση στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει σε καμιά χώρα της Ευρώπης π.χ. η Γερμανία που είναι ο πυρήνας της Ευρώπης Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα ,το όριο ηλικίας ήταν 65ο έτος και έγινε το 67ο έτος.

Αλήθεια τι λένε οι κρατικοδίαιτοι ,είναι αυτό κοινωνικός αυτοματισμός, ή είναι κοινωνική αντίθεση; κοινωνική αδικία και κοινωνική διάκριση; Πιστεύει κανένας Έλληνας ότι ο τόπος μπορεί να πάει μπροστά προς το καλύτερο;

Έχουμε και μια δημόσια διοίκηση που έχει στηθεί σε γυάλινα πόδια συμμαχώντας οι εργατοπατέρες με την εξουσία, και να τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Κελίδης Χαράλαμπος