Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

ΒΕΤΣΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ : Τι συμβαίνει με τη διαδικασία εκκαθάρισης της περιουσίας;


Εδώ και πολύ καιρό, όπως είναι ευρέως γνωστό στην Πιερία, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πιερίας (Ε.Α.Σ.Π.) έχει τεθεί σε διαδικασία εκκαθάρισης της περιουσίας της, αφού, με ευθύνη των κατά καιρούς διοικήσεων της, των μέχρι το 2014 κυβερνήσεων και των διοικήσεων της ΑΤΕ, που «κατάφεραν» να διαλυθεί μια άλλοτε εύρωστη συνεταιριστική οργάνωση.

Παρόλο που εδώ και μια διετία περίπου έχουν διορισθεί εκκαθαριστές, δεν έχει γίνει γνωστό στους αγρότες της Πιερίας ή στους πρώην εργαζόμενους της Ε.Α.Σ.Π., σε αρκετούς εκ των οποίων οφείλονται σημαντικά ποσά, σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία της εκκαθάρισης και για ποιόν ή ποιους λόγους καθυστερεί για τόσο χρονικό διάστημα.

Με το ζήτημα της εκκαθάρισης συναρτάται και η τύχη των ακινήτων της Ε.Α.Σ.Π., χρήση των οποίων γίνεται και από τη Δ.Ο.Υ. Κατερίνης.

Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν ζητηθεί αρμοδίως ευθύνες από τις τελευταίες διοικήσεις της για τη θλιβερή αυτή απόληξη της Ένωσης.

Τόσο οι αγρότες της Πιερίας, άλλοτε μέλη της, οι οποίοι συνέδραμαν καθοριστικά για την ανάπτυξή της, για όσο και οι απλήρωτοι πρώην εργαζόμενοί της, που επί έτη προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, αλλά και ευρύτερα το Πιερικό κοινό, έχουν το εύλογο δικαίωμα να πληροφορηθούν υπεύθυνα και αναλυτικά για τα αποτελέσματα της διαδικασίας της εκκαθάρισης (εάν υπάρχουν σήμερα ή γιατί δεν έχει περατωθεί αυτή), αλλά και για το θέμα της απόδοσης ευθυνών.


Ο πολιτευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων
ΒΕΤΣΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ 


*Σύμφωνα με πληροφορίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ", ο κ. Βέτσος έχει καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του στην Βουλή των Ελλήνων.