Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10/16 ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ


Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στις 8 το βράδυ στην Καρδίτσα. 

ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΡΩΠΗ: ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ 

Μία πολύ σημαντική πολιτικο-οικονομικο-εκπαιδευτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 στις 8 το βράδυ στο Παυσίλυπο με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου Καρδίτσας καθώς και με τη συμμετοχή και άλλων τοπικών φορέων.


Στην εκδήλωση που θα έχει θέμα "ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ-ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΡΩΠΗ: ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ." θα λάβουν μέρος σημαντικές προσωπικότητες με γνώση στο αντικείμενο. (Βουλευτές, πανεπιστημιακοί, αυτοδιοικητικοί, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί κ.α.)

Σε μία περίοδο που ο ρόλος της Ιταλίας αναβαθμίζεται και η Ευρώπη θυμάται τον Αλτιέρο Σπινέλλι, τον «πατέρα της Ενωμένης Ευρώπης», με τις εκδηλώσεις αυτές, θα συζητήσουν για την Ελλάδα, για την Μεσόγειο, για την Νότιο Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινές εμπειρίες Ελλάδας και Ιταλίας, τα κοινά προβλήματα και την κοινή αγωνία για το Αύριο. Πολιτικοί, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, τραπεζικοί, συνταγματολόγοι, εκπαιδευτικοί κ.α., θα δώσουν το παρόν σε μια συζήτηση, που θα έχει ως κοινό παρονομαστή τις Ελληνοϊταλικές σχέσεις, τις ομοιότητες και διαφορές.

Παράλληλα όμως θα δώσουν και την προοπτική ανάπτυξης της συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας και της σύσφιξης ακόμη περισσότερο των Ελληνοϊταλικών σχέσεων (οικονομικών, εμπορικών, Εκπαιδευτικών, πολιτιστικών).

Πάνω από 50.000 Έλληνες και Ελληνίδες έχουν σπουδάσει στην Ιταλία από τη δεκαετία του ’50 και κουβαλώντας την προηγμένη Ιταλική κουλτούρα και παιδεία, διακρίνονται σε πολλούς τομείς της Δημόσιας και Ιδιωτικής ζωής της χώρας μας.

Ο Πανελλήνιος Ελληνοϊταλικός Σύλλογος αποτελεί πια ένα σταθερό βήμα συσπείρωσης, συνένωσης, δυναμικής και εμφανούς παρουσίας των χιλιάδων Ελλήνων που σπούδασαν στην Ιταλία, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των Ελλήνων Επιστημόνων στην διαμόρφωση μιας άλλης αισθητικής αντίληψης στην Ελληνική κοινωνία.

Οι Ελληνες που σπούδασαν στα Ιταλικά Πανεπιστήμια, αποτελούν ένα αξιόλογο επιστημονικό και κοινωνικό δυναμικό για την Ελλάδα καθώς και μια γέφυρα φιλίας και συνεργασίας με τον φίλο Ιταλικό λαό.

(Στις φωτογραφίες απεικονίζονται τρεις(3) από τους επτά(7) συμμετέχοντες-ομιλητές στην εκδήλωση:

κ. Δανέλλης Σπύρος, βουλευτής, τ. Ευρωβουλευτής, τ. Δήμαρχος

κ. Κατσαβριά Χρουσούλα, βουλευτής

κ. Μποτόπουλος Κώστας, συνταγματολόγος, τ. Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τ. Ευρωβουλευτής)