Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα Τέχνης του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης

Τρεις αξιόλογοι δημιουργοί ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσηλωμένοι στο τρίπτυχο: «Πολιτισμός, Αρμονία και προπάντων Μεράκι» απευθύνονται με σεβασμό και ενθουσιασμό στο κοινό της Κατερίνης.


Ο λόγος για τους Εικαστικούς Καλλιτέχνες: Γιώργο Σιαμάτρα, Σμαρώ Γιαννούλη και Γιώργο Παπαποστόλου, οι οποίοι παρουσιάζουν έργα τους, στην Αίθουσα Τέχνης του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα:


Ο Γιώργος Σιαμάτρας επικεντρώνει τη θεματολογία των έργων του γύρω από την αρχαία ελληνική τέχνη, με πρωτότυπες τεχνικές σε καμβά, μάρμαρο, πέτρα, ενώ με βάση διάφορα υλικά και λάδια δημιουργεί ανάγλυφες παραστάσεις. Επιπλέον, ασχολείται με προσωπογραφίες που βασίζονται στη χρήση ακρυλικών χρωμάτων αποτυπωμένων αφαιρετικά και με μία ξεχωριστή τεχνική, που μπολιάζεται αρμονικά με το προσωπικό του ύφος.

Η συντοπίτισσά μας Σμαρώ Γιαννούλη, με πολύ μεράκι δημιουργεί χειροποίητες διακοσμητικές κατασκευές με την τεχνική του ντεκουπάζ σε γυάλινες επιφάνειες δίνοντας έμφαση σε μορφές παιδικών μας ηρώων (κινούμενα σχέδια κ.λ.π.).

Οι ζωγραφικές δημιουργίες του Γεώργιου Παπαποστόλου έχουν ως πηγή έμπνευσης τοπία και παραδοσιακές ασχολίες καθημερινών ανθρώπων, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι κυρίως ελαιογραφίες.

Και οι τρεις δημιουργοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση, που βρήκε η έκθεσή τους στο κοινό της περιοχής μας και προσκαλούν όλους όσοι επιθυμούν να δουν από κοντά τα έργα τους, να περιηγηθούν στους χώρους της Αίθουσας Τέχνης, έως τις 29 Σεπτεμβρίου και από ώρα 18:00 έως τις 21:00.