Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Άνοιγμα στα Καλύβια Κοκκινοπλού Ελασσόνας

Άνοιγμα στην παλαιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καλυβίων Κοκκινοπλού πραγματοποίησε ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο Όλυμπος" την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, ενώ θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι του χωριού.

Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι από μέλη της νεοσύστατης κοκκινοπλίτικης ορχήστρας αποτελούμενη από τους Ζήση Παπαζήση, Γιώργο Παπαζήση, Δημήτρη Μπουρουζίκα και Δημήτρη Κατσίμπουρα.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου επισκέφθηκαν τον επί 40 και πλέον χρόνια Ιερέα του χωριού,πάτερ Αθανάσιο Καζακλάρη,τον οποίο τίμησαν για την προσφορά και τη διακονία του. Ο Πρόεδρος κ. Λάζος Παπαδόπουλος προσέφερε στον συμπατριώτη Ιερέα μια εικόνα της Αγίας Παρασκευής,προστάτιδας των Βλάχων και εκ μέρους του χωριού ο εν ενεργεία κληρικός πάτερ Κωνσταντίνος του προσέφερε έναν επιστήθιο σταυρό.


Η εκδρομή συνεχίστηκε με επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στο Σπαρμό Ελασσόνας, το οποίο έχει χτιστεί τον 14ο αιώνα και αποτέλεσε σημείο αναφοράς κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, διαδραματίζοντας ουσιαστικό ρόλο κατά τον Εθνικο-Απελευθερωτικό αγώνα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν για ακόμα μια φορά στο κάλεσμα του Συλλόγου μας και συμμετείχαν στην εκδρομή.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο Όλυμπος"