Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας: Δεν καταργείται η πρωινή προσευχή στα σχολεία!

Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας: Δεν καταργείται η πρωινή προσευχή στα σχολεία!

Συνέντευξη στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" παραχώρησε σήμερα το πρωί ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Συριανίδης Δημήτριος και αναφέρθηκε στον θόρυβο που έγινε γύρω από την κατάργηση ή όχι της πρωινής προσευχής στα δημοτικά σχολεία.
Επίσης ο κ. Συριανίδης μας μίλησε και για το πρόγραμμα κολύμβησης που από φέτος θα είναι βασικό και υποχρεωτικό μάθημα στα δημοτικά σχολεία.

Διαβάστε τι μας είπε ο κ. Συριανίδης:

Για το μάθημα της κολύμβησης:

Η κολύμβηση είναι πλέον ένα κύριο μάθημα σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα για τους μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού.
Το πρόγραμμα στην Πιερία θα γίνει και για την Γ΄ δημοτικού και για την Δ΄ δημοτικού.
Στην Πιερία έχουμε εφαρμόσει το πρόγραμμα εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια και είμαστε πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα.
Δεν θα αφήσουμε καμία γενιά να φύγει από το δημοτικό χωρίς να έχει διδαχτεί το μάθημα της κολύμβησης.
Έχουμε την εμπειρία και τους γυμναστές και είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά.
Ο Δήμος Κατερίνης έστειλε τα απαραίτητα έγγραφα για να χρησιμοποιηθεί το δημοτικό κολυμβητήριο.
Εμείς πάντως θα κάνουμε μια προκήρυξη σε όλα τα έντυπα ηλεκτρονικά και γραπτά μέσα, ώστε ιδιώτες που διαθέτουν πισίνα με άδεια, ξενοδοχεία, Δήμοι και οποιοιδήποτε άλλοι φορείς διαθέτουν πισίνα σε όλο το νομό Πιερίας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους  για να διαθέσουν την υποδομή τους και μετά θα βγει από εμάς ένα έγγραφο προς την Αθήνα που θα αναφέρει ότι εκτός το κολυμβητήριο στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού που έχει ένα τεχνικό πρόβλημα (δεν θερμαίνεται η πισίνα) έχουμε και αυτά που δήλωσαν ενδιαφέρον.
Στη συνέχεια θα γίνει προκήρυξη για να προσληφθούν ωρομίσθιοι με ειδικότητα την κολύμβηση ώστε να επικουρούν τους μόνιμους γυμναστές στο έργο τους.


Για το θέμα της πρωινής προσευχής στα δημοτικά σχολεία:

Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θέμα της πρωινής προσευχής.
Στην εγκύκλιο που κυκλοφόρησε πρόσφατα δεν αλλάζει κάτι, το αντίθετο μάλιστα, το Υπουργείο Παιδείας κάνει μνεία στις προηγούμενες εγκύκλιους που ρυθμίζουν αυτό το θέμα.


Για το θέμα της επάρκειας των εκπαιδευτικών στα δημοτικά σχολεία του νομού Πιερίας ο κ. Συριανίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε στα βασικά μαθήματα ούτε στις ειδικότητες.
Όπως μας τόνισε ο κ. Συριανίδης, ο νομός Πιερίας είναι από τους νομούς που δεν έχουν κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών και όλα αναμένονται να κυλήσουν ομαλά.
Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας θα είναι 100% στελεχωμένα.

Φέτος εκτός από ενισχυτική διδασκαλία στα βασικά μαθήματα έχουμε την δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε και ενισχυτική διδασκαλία και στην Αγγλική γλώσσα σε όσα σχολεία κριθεί αυτό απαραίτητο.


Ρεπορτάζ: ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ.