Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ


Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, υιοθετώντας τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, με τις υπουργικές αποφάσεις για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών επιδιώκει τη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων, οδηγώντας χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους μας στην ανεργία και πολλούς μόνιμους εκπαιδευτικούς σε συνεχή κινητικότητα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας, όπου θα πραγματοποιούνταν η κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ – ΠΥΣΔΕ για τις αναθέσεις των ωρών κοινών ειδικοτήτων. Δηλώνοντας την αντίθεσή του στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ζήτησε από τους αιρετούς των Υ.Σ και τα διορισμένα μέλη να μην συναινέσουν στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές και τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση.

Η κοινή συνεδρίαση των Υ.Σ δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, αφού οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ και ο πρόεδρός του αποχώρησαν από τη συνεδρίαση συντασσόμενοι με τις θέσεις του κλάδου – τα άλλα δυο διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ Υ.Α ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας 
Βασίλης Λάμπρου Σταματία Γιάντσιου