Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση και πρωτοβουλίες πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες».

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται κυβέρνηση και πρωτοβουλίες πολιτών «Χωρίς Μεσάζοντες».
Οι πολίτες, πανελλαδικά,  υποστηρίζουν πως το προτεινόμενο νομικό πλαίσιο του Υπουργείου θα σημάνει και το τέλος του κινήματος. Γι’ αυτό, το επόμενο Σαββατοκύριακο, σε ολόκληρη την χώρα, οργανώνονται αγορές ΧΜ με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος.

Το «κίνημα της πατάτας» αντιστέκεται στην ολιγωρία της κυβέρνησης να θωρακίσει νομικά τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες», με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων από την πρόσβαση στην φθηνή, ποιοτική τροφή, με τις χαμηλές τιμές που εξασφαλίζουν λόγω της κατάργησης των μεσαζόντων.


Είναι πλέον οφθαλμοφανές πως το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» αποτελεί μια επικίνδυνη ρωγμή στο σώμα της αδηφάγου καπιταλιστικής αγοράς, όχι μόνο επειδή στερεί από αυτήν διόλου αμελητέα κομμάτια κερδοφορίας, αλλά και διότι στο έδαφός τους υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθούν «ζιζάνια» ανταγωνιστικά στην «καπιταλιστική μονοκαλλιέργεια».

Τι περιμένει άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο «πάλαι προστάτης» των κινημάτων;
Ποιοι πιέζουν την κυβέρνηση να διαλύσει τις πρωτοβουλίες πολιτών;
Γιατί αυτή η αδιαφορία;
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καταγγέλλει την απαράδεκτη καθυστέρηση της κυβέρνησης να προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις προς όφελος του κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», έτσι όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά και ενώνει την φωνή της μαζί με αυτήν των υπόλοιπων πρωτοβουλιών της χώρας.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιείται η 64η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Κατερίνη. Διατίθενται απορρυπαντικά (μόνο μέσω διαδικτυακών παραγγελιών) που παράγονται στον Ν. Πιερίας, άριστης ποιότητας, σε πολύ χαμηλές τιμές.


Σήμερα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στις 11 το βράδυ, στην ΕΡΤ3 θα προβληθεί στην εκπομπή «Αντιδραστήριο», ντοκιμαντέρ με θέμα τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες» και τις θέσεις του κινήματος. Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων έχουν πραγματοποιηθεί και στην Κατερίνη.

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Φλέμινγκ 8 (Καπνικός Σταθμός)
Κατερίνη 601 00
Τηλ. 23510 39000 Δευτ., Τετ. και Παρ. από 18:00 - 21:00  / κινητό 6981 66 51 58 (WhatsUp)

info@otoposmou.com - www.otoposmou.gr