Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του δήμου Κατερίνης διοργανώνει δύο εκπαιδευτικές δράσεις στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης.

Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του δήμου Κατερίνης διοργανώνει δύο εκπαιδευτικές δράσεις στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης.

Η αγωνιστική ομάδα φόρμουλας του ΑΠΘ και η αρχαιολόγος Ευαγγελία Βούλγαρη στα Αικατερίνα 2016.


Στο πλαίσιο των εορτασμών της πόλης μας θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μία ομάδα φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου η οποία συμμετέχει κάθε χρόνο στον παγκόσμιο διαγωνισμό αγωνιστικών αυτοκινήτων Formula για φοιτητές και μία αρχαιολόγος και καθηγήτρια της φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης(μεγάλη αίθουσα).

Παρουσίαση της ΑRT

Η ART Aristotele Racing Team δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 από το Τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Αποτελείται από μια ομάδα φιλόδοξων, ταλαντούχων και δημιουργικών φοιτητών που κίνητρο τους είναι το μεράκι και το πάθος τους για επιτυχία και στόχος τους είναι η εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου στους διεθνείς αγώνες Formula SAE Series.

Η παρουσίαση της ομάδας και της δουλειάς της θα γίνει στην μεγάλη αίθουσα του συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης. Παράλληλα έξω από το συνεδριακό και πάνω στον πεζόδρομο θα υπάρχει και ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο Formoula κατασκευής της ομάδας το οποίο έχει πάρει μέρος σε διεθνείς αγώνες φοιτητικής φόρμουλας το οποίο θα μπορούν να δουν και να περιεργαστούν οι μαθητές.


Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 ώρα 11:00 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο Κατερίνης(μεγάλη αίθουσα).

Διάλεξη της αρχαιολόγου και καθηγήτριας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης της φιλοσοφικής σχολής κ. Βούλγαρη Ευαγγελίας με θέμα «Αρχαιολογία και κοινό», με απώτερο στόχο την προβολή της εικόνας η οποία έχει δημιουργηθεί για την αρχαιολογία στο ευρύ κοινό και κυρίως στους μαθητές, μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια αλλά και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Στη διάλεξη την οποία θα παρακολουθήσουν οι μαθητές, θα καταλάβουν και θα κατανοήσουν την πραγματική επιστήμη της αρχαιολογίας και θα σχηματίσουν μία άποψη για την πραγματική εργασία του επιστήμονα αρχαιολόγου.

Στόχος του εγχειρήματος είναι να δουν οι νεαροί μαθητές – μελλοντικοί φοιτητές και ακαδημαϊκοί πολίτες στη συνέχεια, τους ορίζοντες και της δυνατότητες που τους παρέχει η κατοχή τίτλων σπουδών.

Οι δράσεις συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του δήμου Κατερίνης και τη Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών Κατερίνης.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος ΟΠΠΑΠ δήμου Κατερίνης Ο Πρόεδρος της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών

Παυλίδης Θεόδωρος. Καραλέκας Γεώργιος.