Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος για το Β΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Νοεμβρίου 2016 στην Λεπτοκαρυά Πιερίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός τόσο για την Πιερία αλλά και για την Εκκλησία της Ελλάδος.




Όπως ανάφερε είναι το 2ο Συνέδριο που γίνεται με το πρώτο να έχει γίνει το 2009 στην Ζάκυνθο.

"Στην παγκοσμιοποίηση πρέπει εμείς να αντιτάσσουμε την ιδιοπροσωπία του λαού μας και όλα τα πνευματικά και πολιτιστικά μας χαρακτηριστικά." δήλωσε ο κ. Γεώργιος.

Το συνέδριο είναι σημαντικό για την Πιερία γιατί ενισχύεται ο κομβικός της ρόλος με την ανάδειξη μνημείων θρησκευτικού τουρισμού όπως παλαιοχριστιανικών μνημείων της Πύδνας, της πορείας του Αποστόλου Παύλου, της Άνω Μηλιάς με τον Κοσμά τον Αιτωλό κ.α.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από το εξωτερικό, όπως την Κύπρο, την Ουκρανία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο και άλλων χωρών.

"Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την προβολή της Πιερίας", τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Το παρόν θα δώσει και η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, ενώ θα αναγνωσθεί μήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου που αν τελικά μπορέσει να παραβρεθεί ίσως αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του Συνεδρίου.